Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Китай започна тестове на собствен самолетоносач.

Според агенция "Синхуа", в неделя в китайския град Далиан са започнали ходови изпитания на първия изцяло построен в Китай самолетоносач - проект 001A.
В случай, че самолетоносачът успешно успее да премине тестовете, той ще бъде приет и ще стане вторият кораб от този клас във военноморските сили на китайската армия.
"Първият самолетоносач, построен от нашата държава, днес, в зори, напусна кея и започна морски опити", съобщава агенцията, без да посочва други подробности за тестовете.

1 коментар:

  1. В Китай създават високотехнологични дронове, които изглеждат и се движат като истински гълъби. Безпилотните летателни апарати вече са имали изпитания в региона на Синдзян, съобщава South China Morning Post. Новите дронове могат да контролират всяко движение на човек по земята, който ще си мисли, че над него летят птици. Китай може да използва такива дрони за наблюдение на хора в цялата страна.

    За разлика от безпилотни самолети или роторните перки с неподвижно крило, нови безпилотни самолети всъщност пляскат имитирайки действието на крилете на птиците, повтаряйки около 90 на сто от движенията на гълъбите. Те създават малко шум, което ги прави много трудни за откриване от земята. Дроновете са оборудвани с мощна камера, сателитна комуникация и GPS, както и защита от радари.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: