Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Мел Гибсън снима филм за камикадзе.

Новият филм на култовия актьор и режисьор ще разказва за един "кораб, който не може да бъде убит". Мел Гибсън ще бъде режисьор на филма "Ескадрен миноносец" («The Destroyer»). Това ще е вторият му опит да постави филм за Втората световна война, след излизането през 2016 г. "Заради съвестта", получил похвала от критиците и много награди.
Розалинд Рос е написала сценария въз основа на книгата на Джон Юковитс "Ад под небето", който разказва за екипажа на разрушителя USS Laffey, отразил атаките на 22 японски камикадзета. За тази победа корабът е получил пет звезди за служба и прозвището "Неунищожим кораб".

Сценарият за филма вече е подготвен, но времето за начало на снимките все още не е известно. Работата може да започне през есента, но може да има забавяне. Сега Гибсън преговаря за ролята в "Човекът за шест милиарда долара".
Действието ще се развива през април 1945 г. по време на битката при Окинава. Ескадреният миноносец "Лафи" е издържал атаките на повече от 20 камикадзета, което води до прякора му "Кораб, който не може да умре". За да създадете книга Uyukovits е говорил с бивши членове на екипажа и с други свидетели на нападенията, за възможно най-точно предаване на събитията .

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: