Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Австрия е за строг контрол на европейските граници.

Австрийският канцлер Себастиан Курц вярва, че Агенцията на ЕС за външните граници трябва да получи правото да се бори с нелегалната миграция в трети държави със съгласието на съответните власти.
Това становище той е изразил в интервю за вестника Welt Am Sonntag. Европейската гранична служба следва да бъде оправомощена да задържа незаконни чужденци на външните граници на ЕС, да подпомага мигрантите и да ги експулсира обратно.
Такива мерки са необходими, за да се "сложи край на мръсния бизнес на превозвачите на мигранти и да не се позволи на техните кораби да извършват опасни пътувания през Средиземно море", е казал Курц.

3 коментара:

 1. Самоучител6:27 пр.об.

  Кораб с мигранти е потънал край брега на турската провинция Анталия, съобщава Yeni Safak. Според данни от спасителите, успели да спасят четирима души, девет са починали, включително и шест деца. Друг пътник е посочен като изчезнал.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор10:45 пр.об.

  Австрийският канцлер Себастиан Курц започна да получава заплахи в социалните мрежи на фона на вече обявеното депортиране на няколко дузина имами и затварянето на джамии в страната, които нарушават закона за исляма. Както съобщава Oesterreich, цитирайки правителствени съобщения, във Facebook са започнали да се получават заплахи срещу Курц. Посочва се, че във връзка със събитията защитата на канцлера е засилена.

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:1:50 пр.об.

  Австрийските власти няма да обсъждат с Германия въпроса за създаване на транзитни лагери на границата между държавите за бързото експулсиране на мигранти, което германската страна обяви. Такива споразумения са в конфликт с интересите на Австрия, според канцлерът Себастиан Курц. "Ние сме готови да отговорим на германските национални мерки за действие. Ние определено не сме готови да влизаме в споразумения в ущърб на Австрия.". Целта на Австрия е да намали нелегалната миграция: "Ние сме отворени към всички предложения, но не в ущърб на самите себе си".

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: