Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Северноамериканската зона за свободна търговия според условията на Тръмп.

Администрацията на САЩ ще се съгласи само с "честна" сделка в преговорите за актуализиране на Северноамериканската зона за свободна търговия.
Това президентът на САЩ Доналд Тръмп е заявил пред ръководителя на канадското правителство Джъстин Трудо.
"В продължение на десетилетия, играта на търговията не е в полза на нас. Това време вече премина. Днес на министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо бе заявено: САЩ ще се съгласят на честна сделка, или няма да има сделка", - се казва в публичното изявление на пресслужбата на Белия дом.

3 коментара:

 1. Редактор11:39 сл.об.

  Ръководителят на канадското правителство Джъстин Трудо е отхвърлил идеята на американския президент Доналд Тръмп за провеждане на отделни двустранни разговори относно Северноамериканската зона за свободна търговия, включваща освен Канада и Мексико. Това е казал Трудо в интервю за телевизионния канал GlobalTV.

  "Ако погледнем ползите от панконтиненталната търговска сделка, ползите, които Мексико, САЩ и Канада извличат от нея, показват, че тя е много по-добре в тристранен формат и ние ще продължим да защитаваме тази позиция", е казал канадският премиер.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор12:10 пр.об.

  Проучване на Global News / Ipsos показа нивото на доверие на американските граждани към президента на САЩ и премиера на съседна Канада. Както са открили социолозите, главата на канадското правителство Джъстин Трюдо има повече доверие сред американците, отколкото стопанина на Белия дом Доналд Тръмп, макар че последният обвинява канадските власти за "несправедливо" отношение към американските производители. 57% от участниците в проучването застават на страната на Канада в търговската конфронтация. Позицията на Тръмп се споделя само от 37% от американците. Останалите нямат мнение по въпроса.

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:11:32 сл.об.

  Доналд Тръмп е разговарял по телефона с главата на канадското правителство Джъстин Трудо, съобщава говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Събеседниците са обсъдили търговските и икономическите въпроси, е заявила представителката на американската администрация. "Обсъдени бяха търговски и други икономически въпроси", е казала Сара Сандърс пред журналисти.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: