Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Бунтове в Тбилиси след обиски в нощни клубове.

След проведените обиски в два от популярните нощни клубове в грузинската столица Тбилиси, посетителите на развлекателните заведения са организирали бунтове близо до сградата на парламента на страната, съобщава грузинският "Първи канал".
Телевизионният канал съобщава за сблъсъци между протестиращите и полицията, които се стават след евакуацията на посетителите на нощните клубове, близо до сградата на парламента, на булевард "Руставели". Няколко души са задържани, като допълнителни сили на полицията и специалните части са били разположени около мястото на събитията.
По време на специалните операции, провеждани в грузинската столица, полицейските служители са задържали осем души. Претърсванията са били проведени в популярните нощни клубове "Басиани" и "Кафе Галерия", съобщават от Министерството на вътрешните работи на Грузия. Задържанията са свързани с незаконен трафик на наркотични вещества.

2 коментара:

 1. Редактор12:13 пр.об.

  Организаторите на протеста в грузинската столица обявиха спирането на демонстрациите за една седмица. През това време, от Министерството на вътрешните работи трябва да отговарят на исканията, изложени от протестиращите, е заявил един от организаторите Бека Цикаришвили. Участниците в улични протести започнаха да се разпръскват по домовете си.

  "Ние приемаме срок от една седмица, за да наблюдаваме работния процес. Обявяваме за събота по-голяма аскция. Ще видим колко реалистични са обещанията и ще се държим по съответния начин ...", - казва един от организаторите на протестните действия в центъра на Тбилиси.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор8:09 пр.об.

  Министър председателят на грузинското правителство, намиращ се на този пост от 30 декември 2015 г. Георгий Квирикишвили днес обяви оставката си. По-рано грузинските медии предупреждаваха за подобно развитие.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: