Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Казахстан дава две пристанища на САЩ за специални доставки в Афганистан.

Според вестник Казахстанска правда, Казахстан дава разрешение на CAЩ да използват две нови точки за транзита на специални товар за Афганистан. Това са пристанищата на Актау и Курик на Каспийско море.
Законът за ратифициране на протокола за изменение на споразумението между правителствата на двете страни е бил подписан от президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев.
Законът се отнася до предоставянето на търговски железопътен транзит на специални товари през територията на Казахстан във връзка с участието на САЩ в усилията за стабилизиране и възстановяване на Афганистан.

3 коментара:

 1. Редактор11:35 сл.об.

  Депутати от двете камари на казахския парламент подкрепиха предложението на президента Нурсултан Назарбаев да разширят списъка на страните за участие на военния персонал в мироопазващите мисии на ООН. Както е посочено в документа, става въпрос както за военни наблюдатели, така и за редовни офицери. Списъкът на страните се разработва, като се взема предвид военно-политическото сътрудничество между Астана и международната ситуация като цяло.

  ОтговорИзтриване
 2. Novini1Online:7:34 пр.об.

  Конституционният съд на Казахстан е излязал с решение днес, което позволява на сегашния президент Нурсултан Назарбаев да оглавява Съвета за сигурност пожизнено.

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:11:03 сл.об.

  Според Reuters, Белият дом разработва нов план за разрешаване на ситуацията в Афганистан. Тръмп е недоволен от начина, по който протича процесът на уреждане на този конфликт с патовата ситуация там "Ние получихме някои сигнали от администрацията на президента, свидетелстващи за това, че Тръмп може да поиска в близко бъдеще да се преразгледа сегашната стратегия за Афганистан, така че ние сме готови да как ще изглежда тя.", - е казал пред Ройтерс високопоставен служител. Всички ключови аспекти на стратегията могат да бъдат преразгледани: нивото на военно присъствие, перспективите за провеждане на мирни преговори с радикални групи и др.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: