Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Порошенко посрещна в Киев президента на Германия Щайнмайер.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер пристигна в Украйна на официално посещение. В Киев той бе посрещнат от украинския си колега Петро Порошенко, с когото е планирано да проведе разговори. Очаква се германският президент да се срещне и с премиера на Украйна Владимир Гройсман, като Щайнмайер, по-специално, се интересува от състоянието на реформите в Киев.
Официалната церемония на посрещането се проведе на площада в близост до Мариинския дворец, съобщава кореспондентът на Укринформ. Предвижда се, че държавните ръководители ще обсъдят широк кръг от въпроси от двустранното и многостранното сътрудничество, както и начини за допълнителна немска подкрепа за европейската и евро-атлантическата интеграция на Украйна.
Специално внимание ще бъде обърнато на ситуацията в Донбас и въпроса за разгръщането на мироопазващата мисия на ООН в окупираната територия на региона. След разговорите, президентите ще разговарят с представители на медиите. Програмата на посещението предвижда и посещения на президента на Германия в град Лвов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: