Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Президентът на Аржентина няма пари да присъства на Световната купа по футбол в Русия.

Според вестник La Nación президентът на Аржентина Маурисио Макри е решил да не пътува това лято в Русия за световното първенство по футбол 2018. Решението му е било оправдано с икономическата криза, която се е разразила в страната.
"Не бива да ходя на шампионата в никакъв случай. Отиването в Русия, при тези обстоятелства, определено ще бъде поражение и с разгромяващ резултат", цитира вестникът източник, близък до Марки.

Все още няма официално потвърждение на тази информация. През януари аржентинският лидер, след разговори в Кремъл с руския президент Владимир Путин, заяви, че се надява да дойде на Световната купа със своята дъщеря Антония.
Във вторник Макри е помолил за помощ МВФ, заради резкия спад на аржентинското песо, националната валута на републиката. Точният размер на кредита, който Аржентина очаква да получи, все още не е официално известен. Въпреки това, според агенция "Блумбърг", той ще е около 30 милиарда долара.

1 коментар:

  1. Редактор5:44 пр.об.

    Посланикът на Аржентина в Москва Рикардо Лагорио е съобщил, че президентът на страната Маурисио Макри може да присъства на Световното първенство в Русия. "Президентът може да посети турнира, ако националният отбор на Аржентина достигне финала", е казал посланикът. В същото време той е съобщил, че повече от 20 хиляди фенове на Аржентина ще дойдат в Русия, за да подкрепят отбора си.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: