Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Потъва ли Италия на фона на рекорден дълг и дребни политиканствания?

Както съобщава агенцията ANSA, политическите партии "5 звезди" и "Братята на Италия" обмислят възможността да накажат с импийчмънт президента на страната Серджо Матарела.
Според представителите на партиите, президентът на републиката, препятствайки създаването на ново правителство, е повлиян от интересите на чужди държави.
"Настоящата ситуация изисква парламентът на републиката да проучи възможността да обвини президента в измяна", се казва в изявлението.

4 коментара:

 1. Редактор12:43 пр.об.

  Италианският президент Серджо Матарела ще реши дали да насрочи предсрочни избори в близко бъдеще. Италианският лидер е казал това след като адвокатът Джузепе Конте е отказал да оглави кабинета.

  "В близко бъдеще ще реша дали да проведем предсрочни избори, като вземам предвид исканията на някои политически сили и мнението на парламента", е казал президентът на италианската държава.

  ОтговорИзтриване
 2. Самоучител5:06 пр.об.

  След като италианският президент Серджо Матарела наложи вето на проекта за правителството, предложено от Джузепе Конте, той е дал указания за създаване на кабинет на икономиста Карло Котарели. Днес Котарели е получил мандат в Двореца „Квиринал“ (1Piazza del Quirinale, 00187 Roma RM, Италия).

  ОтговорИзтриване
 3. Редактор2:57 пр.об.

  В Италия бе съобщен състава на новото правителство, което в близко бъдеще трябва да положи клетва. Президент на страната Серджо Матарела отново е дал мандат за сформиране на кабинет на адвоката Джузепе Конте и той е съобщил, кой ще поеме ключовите позиции.

  По този начин, според италианската телевизия, бивш министър по европейските въпроси Ензо Моаверо-Миланези ще оглави Министерството на външните работи на Италия, Федералният секретарят на партията "Лига" Матео Салвини ще бъде новият министър на вътрешните работи, лидерът на "Движение 5 звезди" Луиджи Ди Майов от своя страна ще обедини Министерствата на труда и икономическо развитие, а Министърът на отбраната ще бъде жена - Елизабет Трент, която по-рано е работила в Министерството на външните работи по линията в Ирак, а също е била съветник на мироопазващата мисия на ООН в Ливан.

  ОтговорИзтриване
 4. Редактор11:07 сл.об.

  Държавният дълг на Италия продължава да бие рекордите, отбелязва Банка д'Италия. Според регулатора, през април размерът му е надхвърлил 2,311 трилиона евро, което става максималната стойност на дълга за цялата история на страната. Само през април националният дълг се е увеличил с 9,3 милиарда евро. Това се случва поради увеличаването на масата на наличните пари в обръщение и увеличаването на разходите на централната държавна администрация, обясняват от Централната банка.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: