Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

716 млрд. долара е военния бюджет на САЩ.

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ е приела проектобюджета за отбрана на САЩ за финансовата година 2019. Общата му сума е 716 млрд. долара в съответствие с искането на държавния глава Доналд Тръмп.
Част от сумата от 617 млрд. долара е предназначена за Пентагона, а останалите средства са обещани да продължат военните дейности в чужбина.
Законопроектът увеличава броя на военнослужещите в американската армия с 16 хиляди души. Повече от 60 милиона долара са насочени към разработването на нови ядрени бойни глави с ниска мощност. Около 40 милиарда долара са отпуснати за модернизация на военновъздушните сили.

2 коментара:

  1. Novini1Online:11:03 сл.об.

    Работата на американската военна техника вероятно ще бъде контролирана от изкуствен интелект, твърди вестник "The Washington Post". Военното ръководство смята, че тази технология ще позволи навременно предотвратяване на аварии. Компанията Uptake, специализирана в развитието в областта на изкуствения интелект, е получила договор от армията за милиони долари, за да тества върху няколко бойни машини на пехотата технология, която позволява да се предскаже евентуален неуспех и своевременно информира за това. Ако тестовете са успешни, технологията ще бъде използвана в американската армия, твърди публикацията.

    ОтговорИзтриване
  2. Novini1Online:11:10 сл.об.

    Според Defense News, на разположение на армията на САЩ скоро ще бъде една от най-новите ракети "въздух-земя" Joint Air-to-Ground Missile, с чийто производство се занимава компанията Lockheed Martin. Ракетата се тества вече две години и тестовете са успешни, твърди порталът. Новата ракета има обновена система за самонасочване, в която е вграден полу-активен лазер с милиметрови радарни сензори, което й позволява ефективно да се противопоставят на стационарни и движещи се цели по суша и море, при всякакви метеорологични условия и по всяко време на денонощието.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: