Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

НАСА ще изпрати малък хеликоптер на Марс през 2020 г.

НАСА информира за плановете си да изпрати малък хеликоптер на Марс. Стартирането на това устройство в посока на Червената планета ще бъде извършено приблизително през юли 2020 г. Това се посочва в изявление, публикувано в петък.
Развитието на "марсианския хеликоптер" е започнало през 2013 г. Той е предназначен за тестови полети над повърхността на планетата, но няма научни задачи пред него на този етап.
"Идеята хеликоптер да лети в небето над друга планета е просто хипнотизираща. Този хеликоптер за Марс има голям потенциал за бъдещето на нашата наука, нашите открития и мисии за изследване на Червената планета." - казва новият директор Агенция за Джеймс Брайденстайн.

1 коментар:

  1. Редактор2:49 пр.об.

    Както съобщава НАСА, с помощта на марсохода Curiosity в скалите на Червената планета са намерени молекули на органични съединения с неизвестен произход. Посочва се, че молекулите се намират в три проби от скалата, чиято възраст надхвърля 3 милиарда години. "Планетата ни казва да се придържаме към курса и да продължим да търсим доказателства за живота", казва Томас Цурбухен, представител на научната мисия на НАСА. Трябва да се отбележи, че е твърде рано да се говори за признаците на живота на Марс.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: