Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Да намали с 10% износа на стомана и алуминий са предложили САЩ на ЕС.

По време на преговорите по търговските въпроси с представителите на ЕС, американската страна е предложила варианти за намаляване с 10% на доставките на стомана и алуминий от Европейския съюз към Съединените щати. Информацията е от министъра на бизнеса и технологиите на Полша Ядвиг Емилевич.
САЩ са изпратили две предложения до ЕС. в едното от тях се говори за квота за европейските страни, които са доставчици на алуминий и стомана в Съединените щати, равна на 90% от техния износ през 2017 г. Второто предложение включва различен механизъм за въвеждане на тарифна квота, но в крайна сметка той говори и за намаляване с 10% на обема на доставките от Европейския съюз.
Но според Брюксел, евентуалното въвеждане на квота от 90% от износа за 2017 г., е незаконна стъпка. Затова е най-вероятно Европейският съюз не толерира тази мярка.

5 коментара:

 1. Самоучител12:11 пр.об.

  Според данни на The Wall Street Journal, Белият дом планира на 31 май да обяви въвеждането на мита върху вноса на стомана и алуминий от Европейския съюз. Публикацията подчертава, че все още има време да се отмени това решение, затова е необходимо да се сключи взаимно изгодна сделка с ЕС. Въпреки това, вероятността за такова развитие на събитията остава ниска.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор12:10 пр.об.

  Според френския президент Емануел Макрон, митата по вноса на стомана и алуминий от ЕС, Канада и Мексико, наложени от Съединените щати, са незаконни. Според Associated Press, Макрон е нарекъл въвеждането на мита "грешка", като е подчертал, че той съжалява за действията на американските власти.

  ОтговорИзтриване
 3. Редактор12:15 пр.об.

  Говорителката на Белия дом Сара Сандърс, коментирайки последните изявления на британския премиер Тереза Май за необоснованото въвеждане на мита върху вноса на стомана и алуминий, е заявила, че позицията на президента Тръмп по този въпрос ще остане непроменена, пише вестник The Guardian. "Президентът Тръмп е уверен в решението си, той възнамерява да направи всичко необходимо, за да не продължава търговията при неблагоприятни условия за САЩ.", е казала Сандърс.

  ОтговорИзтриване
 4. Редактор10:16 пр.об.

  Страните от ЕС единодушно подкрепиха план за въвеждането на вносни мита върху американски стоки. Общата сума на митата ще бъде 2,8 милиарда евро. Това решение обаче все още изисква съгласуване с Европейската комисия, чието следващо заседание е насрочено за 20 юни. Очаква се мерките да бъдат въведени в края на месеца или началото на юли.

  ОтговорИзтриване
 5. Novini1Online:11:26 сл.об.

  Американският президент Доналд Тръмп заяви след срещата с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че ще работят заедно за премахване на митата и субсидиите и за преустановяване на търговската конфронтация. Преговорите за нулеви мита обаче ще се водят само по отношение на стоките, които не се отнасят до производството на автомобили. Според Тръмп започва нова ера в отношенията между САЩ и Европейския съюз. Според Тръмп, ЕС се е съгласил да купува повече втечнен газ от Съединените щати.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: