Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език
Акция ( - 80% )

The Times: Дали Европейският съюз - ЕС ще се срине като Съветския съюз?

"Намаляването на легитимността" на ЕС означава, че той няма да продължи дълго, счита професор Гуитиан Принс (Professor Gwythian Prins).
Европейският съюз има подобни характеристики като тези на Съветския съюз и ще претърпи подобна съдба в рамките на едно поколение, казва професора, подкрепящ "Брекзит".

В доклад за групата по напускане, Гуитиан Принс, професор по въпросите за имигранти в Лондонското училище по икономика, заявява, че провалите на ЕС означават, че подобно на Съветския съюз, блокът няма да надхвърли един човешкия живот.
Той казва, че неговата "нарастваща сложност и намаляваща легитимност" вече е посяла семената на смъртта му, а Брекзит е само началото.

4 коментара:

 1. Редактор12:00 пр.об.

  Според министъра на външните работи на Гърция Никос Коджиас, страните от ЕС са в криза, тъй като са загубили действителния дневен ред. "Сега ЕС има по-негативен, отколкото положителен дневен ред. Той изгуби привлекателността си ", е казал дипломата според "Известия".

  За да се промени ситуацията, Европейският съюз трябва да възроди причината, поради която някога е бил създадена. Необходимо е да се намерят точки от дневния ред, които биха привлекли хората, обяснява Коджас.

  "Необходимо е ЕС да не се ограничава само до търговско и икономическо сътрудничество или санкции срещу трети страни. Трябва да възвърнем себе си ", е заключил той.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор11:35 пр.об.

  Европейският съюз, като организация не е достатъчно силен, за да бъде чут в момент, когато големите държави-играчи на световната общност "подчиняват" международните договори и създават проблеми в Европа. Такова изявление направи днес президентът на Финландия Саули Нинисте, съобщава YLE.

  "Политиката на сила на големите сили подкопава международните споразумения и това създава проблеми както в Европейския съюз, така и в самата Финландия. Това е лошо за нас, защото системата от международни споразумения защитава малките държави. За всяка малка страна е лошо, когато само големите играчи започват да управляват глобалното бъдеще ", според финландският лидер.

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:1:19 пр.об.

  Германия и Франция настояват за общоевропейски дебат за създаването на Съвета за сигурност на ЕС, се казва в изявлението след двустранни междуправителствени консултации. Участниците в диалога също са изразили желание за създаване на възможности за по-тясна координация в ЕС и външни форуми.

  ОтговорИзтриване
 4. Novini1Online:5:40 пр.об.

  Европейската комисия излезе със становище, че регламентът за ребалансиране на търговията е одобрен в отговор на търговските мита на САЩ по отношение на стоманата и алуминия. Европейските мерки ще бъдат въведени на 22 юни. Те ще се отнасят за стоки на обща стойност 2,8 милиарда евро, които са включени в специален списък.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: