Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Independent: Британски експерти не могат да докажат, че отравянето на Скрипал идва от Русия.

Относно отравянето в Солсбъри: Експерти от Обединеното кралство не могат да докажат, че нервно паралитичния газ "новичок", използван при отравянето на Скрипал, идва от Русия, съобщава Independent тук...
"Ние не сме идентифицирали точния източник, но ние предоставихме научната информация на правителството, което след това използва редица други източници, за да компилира заключенията си."

Учените от военното изследователско звено в Портън не са в състояние да установят точно къде е произведен химическия агент, използван за извършване на атаката над Скрипла.

Тези изявления идват ден преди свиканото от Русия извънредно заседание на Организацията за забрана на химическите оръжия в Хага, в която се очаква да поиска достъп до пробите от отравянето в Солсбъри, за да бъдат те анализирани от руски учени.
Развитието се поражда и след като руският външен министър Сергей Лавров предположи, че британските разузнавателни служби може да са извършили опита за убийство на бившия агент на МВ6 Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия, като така са получили "полезен" повод за разсейване вниманието на британската общественост от факта, че правителството на Тереза ​​Май е трябвало да направи големи отстъпки пред Европейския съюз по отношение на Brexit.

6 коментара:

 1. Редактор11:28 сл.об.

  "Те няма да го докажат, доказателства не съществуват." Те заявиха в Лондон, че са установили вида на отровата, но не и страната й на произход, което означава разпадането на всички обвинения срещу Русия. "Напразно Берлин и Париж се довериха" вярвайки на британските си колеги " обяснява руския сенатор Пушков в Twitter.

  Руският сенатор припомни, че по-рано Борис Джонсън "без съмнение" е установил, че Москва използва отровен агент. "Тереза Мей и Джонсън увиснаха във въздуха с безпочвените си обвиненията в навечерието на заседанието на Организацията за забрана на химическите оръжия". "Скандалът обаче си остава.", допълва Пушков.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор5:59 пр.об.

  Водещ от телевизия Sky News (без да съобщава източника си) заяви, че отровения в Солсбъри двоен агент Сергей Скрипал, вече е възстановил съзнанието си и говори. След отравянето 66-годишният агент е бил в кома.

  Досега официално се съобщаваше, че Скрипал е излязъл от критичното си състояние. Така, двойният шпионин и дъщеря му Юлия, вероятно, ще могат да помогнат при разследването.

  ОтговорИзтриване
 3. Редактор11:23 сл.об.

  Британските власти отказали да информират руското посолство коя версия в разследване на отравянето на двойния агент Сергей Скрипал и дъщеря му е официална, с мотива, че британското външно министерство зачита свободата на пресата и не коментира информацията, която се появява в пресата за разследването.

  ОтговорИзтриване
 4. Самоучител12:01 пр.об.

  Към днешна дата, става ясно, че обвиненията на органите на Обединеното кралство срещу Русия по случая с отравянето на двойният агент Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри, са безпочвени, е заявил говорител на руското посолство в Лондон.

  Съветникът на министър-председателя по националната сигурност Марк Седуил, на 01 Май е казал, че заподозрените в разследването към него момент няма. Освен това, е имало и официални изявления, че използваната в Солсбъри отрова А-234 е произведена в десетина страни.

  "Време е за британските власти да подонесат на Русия извинение за неоснователните обвинения, придружени с безпрецедентна анти-руската компания", - е казал представителят на руското посолство.

  ОтговорИзтриване
 5. Novini1Online:11:43 сл.об.

  Представител на полицията в графство Уилтшир е заявил, че с разследването на инцидента с отравянето на двамата британци с газ "Новичок" в град Емсбъри ще се заемат следователи службата за борба с тероризма на Скотланд Ярд. "Служители на службата за борбата с тероризма са обнародвали резултати от проверката, която потвърждава, че мъжът и жената в Amesbury са пострадали от контакт с нервно-паралитични агенти. Във връзка с това, разследването се поема от антитерористичната служба, както и по-нататъшните указания за разследване на ситуацията в Amesbury." - се съобщава от полицията.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Novini1Online:11:52 сл.об.

   Извънреден комитет Cobra на британското правителство спешно ще обсъжда новия инцидент с отравянето на двама британски граждани с нервно-паралитичния газ Новичок в близост до гр. Солсбъри. По-рано, ръководителят на службата за борбата с тероризма към Скотланд Ярд Нил Басу заяви, че в град Amesbury е установен случай на приложение на веществото "Новичок", с което преди това е бил отровен двойния шпионин Сергей Скрипал (и дъщеря му Юлия). Този път от химикала са отровени 45-годишен мъж и 44-годишна жена, които са британски граждани. Техните лекари считат състоянието им за критично.

   Изтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: