Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Австрийската полицията обискира централата на Международния съюз по биатлон (IBU) в Залцбург.

Австрийската полиция е провела обиски в централата на Международния съюз по биатлон (IBU) в Залцбург. Посещението на полицаите е свързано с нарушаване на анти-допинговите правила. В самата организация претърсванията не се коментират.
Австрийската полиция е започнала собствено разследване поради потенциални скандали на фона на употребата на допинга. Правят се опити да бъдат получени коментари от самия Международен съюз по биатлон, но за сега отговор не е получен.

Седалището на IBU е в Залцбург, а Федералната служба за криминално полицейско разследване на Австрия извършва проверки в няколко помещения. Според изданието Inside The Games, няма допълнителна информация за тези действия, освен предположенията за допинг употреба.
Трябва да се отбележи, че напоследък организацията многократно е била критикувана за анти-допинговата политика. По-конкретно, няколко национални федерации обявиха бойкот на Световното първенство в Тюмен, а причината бе, че IBU не е отнела състезателния лиценз на Русия, въпреки скандала с допинг в страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: