Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Facebook ще проверява страниците на най-популярните потребители.

Facebook ще проверява самоличността на собствениците на най-популярните страници. Това се посочва от управлението на социалната мрежа, съобщава BBC News. По този начин социалната мрежа ще се бори с разпространението на ненадеждни новини и фалшивата пропаганда.
Зукърбърг е казал, че всички особено популярни страници ще бъдат тествани - и тези, за които възникнат съмнения, няма да могат да публикуват съобщения", съобщават от телевизията.
Социалната мрежа възнамерява да попречи на потребителите да крият самоличността си чрез фалшиви страници.

2 коментара:

 1. Редактор2:51 пр.об.

  Основателят на Facebook Марк Зукърбърг днес за пръв път свидетелства на открито изслушване в Конгреса на САЩ на фона на опасенията, че социалната мрежа може да разкрива лична информация на своите потребители.

  Изслушванията продължават повече от 5 часа, но присъстващите поиска от Зукърбърг да говори в продължение на още две седмици, защото все още има много неизяснени въпроси.

  Междувременно Зукърбърг се извини за скандала с британската компания Cambridge Analytica, на която погрешно са изпратени данните над повече от 87 милиона потребители.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор11:51 сл.об.

  Според портала New America, от отделът на компанията за управление на глобалната политика на Facebook Моника Бикер е заявила, че управлението на социалната мрежа не се противопоставя на регулацията от страна на държавата.

  "Регулацията определено не е нещо, за което силно възразяваме ... Марк Зукърбърг каза това на последните изслушвания в Конгреса ... Ние непрекъснато си взаимодействаме с властите, не само в САЩ, но и в други страни", е казала тя.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: