Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Товарният кораб "Dragon" успешно се скачи с МКС.

Космическият товарен кораб "Dragon" успешно се скачи с международната космическа станция. Дракон доставя 2,63 тона товари на борда на станцията, включително храна и материали за научни експерименти. Както съобщава НАСА, улавянето на кораба е станало с помощта на "ръчен манипулатор".
Ракетата носител Falcon с товарния кораб Дракон стартираха на 2 април от базата на военновъздушните сили на САЩ Кейп Канаверал (Флорида). Това е 14-тата мисия за доставка на хранителни запаси и материали на МКС, извършена с помощта на Дракон.

Сред научните устройства в доставките, има и такива, предназначени за изучаване на екстремните явления в атмосферата, влиянието на безтегловността върху продукти с висока експлотационна стойност, отглеждането на култури за храна от растения, оборудване за оценка въздействието на космическото пространство върху различни материали и части.
В момента на вахта в МКС са руснаците Олег Артьомов и Антон Шкаплеров американците Андрю Фойстел, Ричард Арнолд и Скот Тингъл и японеца Норисиге Канаи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: