Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Заплахите за Турция идва предимно от CAЩ, според Ердоган.

Според турския президент Реджеп Тайип Ердоган, стратегическите партньори на Турция представляват заплаха за страната му, като главно това се отнася за CAЩ. Ердоган е казал това в интервю за турския телевизионен канал NTV.
Анкара е недоволна от подкрепата на Вашингтон за кюрдските сили в сирийските демократични сили, които контролират големите територии на Арабска република от другата страна на границата, което е проблем за Турция.

По-рано CAЩ оправдаваха необходимостта да се подпомага борбата на кюрдите с необходимостта да се воюва срещу Ислямска държава, "и ние това го преглътнахме", но сега те ни "притискат от северната част на Сирия."
"Не сме ли ние съюзници с американците в НАТО? Но откакто сме стратегически партньор, не можем да купуваме оръжия от CAЩ срещу собствените си пари, но за съжаление, американците и силите на коалицията, която те възглавяват, предават тези оръжия на терористични организации безплатно. По този начин заплахата идва от нашите стратегически партньори ", казва турският президент.

5 коментара:

 1. Редактор9:33 пр.об.

  Турция е отхвърлила искането на САЩ да анулира споразумението, подписано с Русия, за доставката на зенитно-ракетни комплекси "С-400", пише Hurriyet. Според публикацията, която се позовава на дипломатически източници, Анкара в същото време е обещала да вземе предвид опасенията на Вашингтон във връзка с възможните рискове, възникващи за въздухоплавателните средства на НАТО.

  ОтговорИзтриване
 2. Novini1Online:10:44 пр.об.

  Министърът на икономиката на Република Турция Нихат Зейбечи заяви, че Анкара налага допълнителни мита върху списък от 22 стоки от САЩ, от автомобили до слънцезащитни продукти, в отговор на митата на САЩ по отношение на стоманата и алуминия, съобщава NTV. "Ние не можем и няма да позволим Турция да бъде погрешно обвинявана за икономическите проблеми на Америка", е казал ръководителят на турската икономика.

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:5:34 пр.об.

  Турският президент Реджеп Тайип Ердоган коментира забраната на американския Сенат за доставка на бомбардировачи F-35 за Анкара, като обяснява, че страната му обмисля всички възможни алтернативи. Тъй като на американската страна вече са платени 800 милиона долара за самолетите, решението за забрана би следвало да бъде отменено. Настоящите действия на Америка турски лидер нарича погрешна позиция по отношение на съюзник от НАТО, която "те може да превърнат в загуба за себе си".

  ОтговорИзтриване
 4. САЩ ще предприемат ответни мерки, в т.ч. и ограничителни, ако Турция закупи руски зенитно-ракетни системи С-400. "Ще наложим санкции в съответствие със закона "За борба с враговете на Америка чрез санкции", заяви американският помощник държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси Уес Мичъл на изслушванията в Сената. Той е отбелязал, че ако Анкара реши да подпише договор с Москва, тя няма да може да възстанови предишното си ниво на отношения с Вашингтон.

  ОтговорИзтриване
 5. Novini1Online:12:19 пр.об.

  Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е заявил, че Съединените щати могат да загубят близък съюзник. Това ще се случи, ако отношението на Вашингтон към Анкара не се промени. Това съобщава днес, в неделя Daily Sabah.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: