Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език
-------

Заплахите за Турция идва предимно от CAЩ, според Ердоган.

Според турския президент Реджеп Тайип Ердоган, стратегическите партньори на Турция представляват заплаха за страната му, като главно това се отнася за CAЩ. Ердоган е казал това в интервю за турския телевизионен канал NTV.
Анкара е недоволна от подкрепата на Вашингтон за кюрдските сили в сирийските демократични сили, които контролират големите територии на Арабска република от другата страна на границата, което е проблем за Турция.

По-рано CAЩ оправдаваха необходимостта да се подпомага борбата на кюрдите с необходимостта да се воюва срещу Ислямска държава, "и ние това го преглътнахме", но сега те ни "притискат от северната част на Сирия."
"Не сме ли ние съюзници с американците в НАТО? Но откакто сме стратегически партньор, не можем да купуваме оръжия от CAЩ срещу собствените си пари, но за съжаление, американците и силите на коалицията, която те възглавяват, предават тези оръжия на терористични организации безплатно. По този начин заплахата идва от нашите стратегически партньори ", казва турският президент.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: