Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

CAЩ и Катар обсъждат положението в Близкия изток.

Президентът Доналд Тръмп се е срещнал с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани, който се намира в столицата на CAЩ на официално посещение.
Лидерите са обсъдили ситуацията в Близкия изток, включително заплахата за региона от страна на Техеран и Москва, съобщават от Белия дом.

"Президентът и емирът са обсъдили иранското и руското пагубно влияние, включително и ролята на Иран и Русия в борбата срещу зверствата на режима на Асад.
Обсъдена е и заплахата, която Иран и Русия представляват за стабилността в региона, както и начини за засилване на сътрудничеството между САЩ и Катар в това отношение", се казва в изявлението.

1 коментар:

  1. Редактор10:55 сл.об.

    Както е станало известно на The Wall Street Journal, катарската държавна петролна и газова компания Qatar Petroleum планира да създаде съвместно предприятие за производство на газ в Съединените щати с Exxon Mobil Corp.
    Съответните преговори вече са в ход.

    "Сътрудничеството може да включва създаването на съвместно предприятие, в което Катар ще си партнира или ще инвестира в бъдещи кладенци заедно с дъщерно дружество на Exxon XTO Energy", е заявил източникът.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: