Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Днес е Ден на единството на народа на Казахстан.

Президентът Нурсултан Назарбаев е поздравил днес народа на Казахстан за Деня на единството на народа на републиката, отбелязван на 1 май.
"Това, наистина всенародно тържество, е ярък символ на нашия патриотизъм, любов и преданост към родината ни. Благодарение на единството и хармонията, ние сме направили големи крачки в изграждането на независима държава, която е спечелила висока репутация и признание в света." - се казва в поздравлението на президента на Казахстан Назарбаев.

"Само в единство, приятелство и взаимно уважение се раждат богатството и благосъстоянието на нашия велик общ дом - Република Казахстан. Тези основни ценности определят облика на нашето общество и служат като ясен ориентир за неговото по-нататъшно консолидиране и сплотеност", - подчертава президентът.
През 1995 г. Назарбаев е подписал декрет, обявяващ 1 май за Ден на единството на народа на Казахстан. Този празник има статут на държавен празник и е почивен ден. Празникът символизира духовното единство на народа на Казахстан, разнообразието на културите на републиката. Основната идея на Деня на единството е укрепването на стабилността и междуетническата хармония.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: