Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Знаем ли какво е Съдба?

По повод на: "Съдбата не е въпрос на шанс, тя е избор.За нея не се чака, тя се постига!!!" - Maya C.

Съдбата на един човек е изцяло предопределена - тя е плана за целия ни живот: Животът на човек се планира преди неговото раждане, според кармата, която дължи да изплати на ощетените от него животи.
И понеже, ако е само страдания за изплащане на карма, ще стане твърде тягостен живот, обикновено страданията се редуват с малко радости - тук карма (страдание), там благодеяние (щастие), тук карма, там радост...

Това е Съдбата - тя е предопределена и е съобразена по интензивност със способността ни да издържаме и освен това е обезпечена с необходимите ресурси (храна, жилище, образование, работа...), за да е възможно да се осъществи, а освен това е и разграфена с график във времето (кое, кога трябва да се случи).

Проблемите идват когато човек започне да не изтърпява полагащите му се порции страдания и тръгне да търси облекчение и лечение. Така постига временно отлагане на страданието (натиска го, връща го обратно), но така то не изчезва, а се натрупва и следващия път идва с двойна сила. Ние пак "лекуваме" и го натискаме обратно. Но след време то отново идва и сега вече с тройна сила и т.н. до момента, в който не издържаме повече.
Другият случай е когато заложеното щастието вземе, че ни хареса и започнем да търсим повече от него. Тогава можем да постигнем повече от планираното ни щастие, но то ще е за сметка накърняване щастието на други хора около нас (т.е. ограбваме чуждо щастие), което обаче е грях и води до натрупването на нова карма върху още неизплатената стара карма. Това е лошо (не допълнителното щастие, а новата карма).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: