Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

САЩ - Франция, а сега - накъде?

Президентите на САЩ и Франция, Доналд Тръмп и Емануел макрон в хода на официална среща във Вашингтон, заедно посадиха дърво на моравата пред Белия дом, според отдавнашната традиция.
Както се съобщава, първите дами на двете държави - Мелания Тръмп и Бриджит макрон - не са помагали на съпрузите си да посипват предварително подготвената за засяването земя.
За засаждането е избран млад дъб, който съпругата на Макрон поднася на Тръмп като подарък, символизиращ "дългосрочните отношения между двете държави".

3 коментара:

 1. Редактор9:39 пр.об.

  Френският президент Емануел Макрон ще каже на своя американски колега Доналд Тръмп, че вносните мита, наложени от Вашингтон за стоманата и алуминия, са контрапродуктивни и ще навредят на икономиката на САЩ.

  Говорейки на пресконференция с министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо, Макрон е споделил още един принцип - "търговската война" със съюзниците е неприемлива за него, особено след като е лоша за всички.

  Макрон е казал, че се опитва да убеди Тръмп по различни въпроси. Що се отнася до търговските ограничения, европейците трябва във всеки случай да защитават своята индустрия и икономика с цената на ответни мерки.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор11:20 сл.об.

  Лидерите на САЩ и Франция Доналд Тръмп и Емануел Макрон са провели телефонен разговор, по време на които са обсъдили търговските спорове и срещата на високо равнище между САЩ и КНДР, проведена в Сингапур на 12 юни. Това посочва съобщение на Елисейския дворец. "Президентът Емануел Макрон заяви днес, че с американския президент Доналд Тръмп са обсъдили въпроси, свързани с КНДР след срещата на върха в Сингапур, Сирия, Иран и търговската политика", съобщава френската президентска администрация.

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:10:34 сл.об.

  Според Axios, при срещата на върха на НАТО, френски президент Емануел Макрон е съобщил на лидерът на САЩ Доналд Тръмп, че е чел книгата му "Изкуството на сделката" и използва тактиката, описани в нея. Тръмп е поискал от Макрон да убеди страните от ЕС да преговарят с Вашингтон за търговските отношения. В същото време френският лидер е отбелязал, че не подкрепя преговорите "под заплаха". "Аз чета "Изкуството на сделката" и знам, че първо трябва да се нанесе удар към врага, за да се появят лостове за преговори.", - е казал Макрон.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: