Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

САЩ и Великобритания обсъждат съвместни действия.

Временният ръководител на Държавния департамент на САЩ Джон Съливан и британският външен министър Борис Джонсън са провели телефонни разговори, съобщават от американското външно министерство.
Съливан и Джонсън са обсъдили възможните действия на двете страни след химическия атентат, за който се твърди, че е бил настъпил в сирийския град Дума и за който вчера съобщихме, че лекарите от съответната болница в Дума не бяха чували, нито са приемали такива пострадали.
В съобщението на Държавния департамент се отбелязва, че ръководителите на дипломатическите отдели на двете страни са се обаждали два пъти. Разговорите са засегнали "предполагаемата атака с химическо оръжие в Дума, Сирия", която е довела до "десетки мъртви и стотици ранени невинни цивилни".

6 коментара:

 1. Редактор11:14 сл.об.

  Според вестник "The Wall Street Journal", ракетен ескадрен миноносец на американския флот се е отправил към сирийското крайбрежие. Това става след срещата в Белия дом, заради предполагаемата химическа атака в сирийския град Дюма.

  Съветът за национална сигурност, свикан от президента Доналд Тръмп, ще обсъди евентуално използване на сила срещу сирийските правителствени сили, за които се твърди, че са съпричастни към атаката.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор12:14 пр.об.

  Постоянната представителка на САЩ в ООН Ники Хейли, е заявила по време на среща на Съвета за сигурност, че правителството на САЩ ще подготви отговор на предполагаемото използване на химическо оръжие в сирийския град Дума.

  "Ние стигнахме до момента, когато светът трябва да види, че справедливостта съществува. Това ще влезе в историята като момент, когато Съветът за сигурност на ООН или ще изпълнява функциите си, или ще демонстрира пълен провал в защитата на сирийския народ. Във всеки случай САЩ ще отговорят", отбелязва американският дипломат.

  Освен това Хейли е сигурен, че руската страна подкопава авторитета на ООН чрез действията си на територията на Сирия. "Не трябва да забравяме и ролята на руските власти, които подкрепят разрушителните политики на режима на Асад", подчерта тя.

  ОтговорИзтриване
 3. Редактор12:58 пр.об.

  Президентът на Съединените щати, Доналд Тръмп, говорейки по време на среща с американски военни командири и членове на националния съвет за сигурност, е заявил, че въоръжените сили на САЩ, имат много "военни опции" за решение на ситуацията в Сирийската арабска република, включително нанасяне на удари, във връзка с предполагаема химическа атака в сирийския град Дума, в която Америка е склонна да обвинява президента Башар Асад и неговите съюзници - Русия и Иран, съобщава Ройтерс.

  В същото време, американският президент е обещал да вземе решение за Сирия през следващите 24-48 часа.

  "Ние не можем да толерираме зверствата, на които сме свидетели. Не можем да позволим това да се случва в нашия свят. Особено, когато сме в състояние да спрем това с помощта на силата на Съединените щати, силата на нашата страна", казал президента.

  ОтговорИзтриване
 4. Редактор1:02 пр.об.

  Според специалния пратеник на генералния секретар на ООН Стафан де Мистура, ситуацията около възможното използване на химическо оръжие в Сирия, приближава международните играчи до пряка конфронтация.

  Той отбеляза, че на тази важна среща на Съвета за сигурност на ООН е необходимо да се намерят начини за излизане от сегашната ситуация.

  "Моето мнение е, че е необходимо задълбочено независимо разследване, трябва да намерим механизъм за разследване на докладите за употребата на химическо оръжие в Дума и установяването на отговорност", казва де Мистрара, говорейки в режим на телемост.

  ОтговорИзтриване
 5. Редактор7:50 пр.об.

  Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че американският президент Доналд Тръмп е отменил пътуването си до Перу за срещата на американските държави, а също и тази в Колумбия. Вместо него, там ще отиде вицепрезидента Майк Пенс.

  "Президентът ще остане в САЩ, за да насочва американския отговор към Сирия и да следи събитията по света", обяснява Сандърс. По-рано беше съобщено, че САЩ не изключват военната реакция на Сирия заради предполагаема химическа атака от официален Дамаск в град Дума.

  ОтговорИзтриване
 6. Novini1Online:10:40 сл.об.

  Според вестник "The Mail on Sunday" в Лондон мерките за сигурност се засилват преди посещението на американския президент Доналд Тръмп в Обединеното кралство. Британските власти очакват масови протести в тези дни. Сигурността на американския лидер по време на посещението през юли, ще изисква около десет хиляди полицейски служители, чиято задача е да защитят гостът от терористични атаки и от протестиращите. Мястото на очакваните масови протестни действия ще бъде изпратено на офицерите от военната полиция, обучени да предотвратят бунтове на улицата.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: