Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език
Акция ( - 80% )

Министър-председателят на Япония ще посети САЩ.

Министър-председателят на Япония Шиндо Абе ще посети Съединените щати от 17 до 20 април, където ще проведе разговори с президента Доналд Тръмп, бе заявено от него по време на среща на комисията за взаимодействие между управляващата Либералдемократическа партия и кабинета на министрите на страната.
Според агенция Киодо, японският премиер планира лично да поиска от президента на Съединените щати, за да се повдигне въпросът за отвлечените японски граждани от разузнаването на Северна Корея, в случай че се организира среща между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун.
Коментирайки предстоящото пътуване на японския премиер, секретарят на кабинета Йошихиде Суга отбелязва, че страните очакват да обсъдят проблема с ракетните и ядрените програми на КНДР. Също така в центъра на срещата, каза той, ще бъдат въпроси, свързани с свободната търговия, тъй като от края на март САЩ увеличиха вносните мита върху стоманата и алуминия, което се отнася и за продукти на японските компании.

1 коментар:

  1. Самоучител12:42 пр.об.

    Генералният секретар на кабинета на министрите на Япония Йошихиде Суга е заявил, че действията на американския президент Доналд Тръмп в сферата на търговията могат да доведат до хаос в световната икономика. По-специално, подобна политика ще засегне отношенията между Токио и Вашингтон. Генералният секретар твърди, че премиерът на Япония ще представи официалната позиция на страната пред Тръмп на 8-9 юни, по време на срещата на върха на Г7 в Канада.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: