Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Разногласия между САЩ и Европейския съюз.

Европейският съюз няма да се откаже от позицията си или да изготви допълнително споразумение за ядрена сделка с Ислямската република Иран, съобщи днес информиран високопоставен източник в Съединените щати.
"Това не е позицията в Европа", - казва източникът, отговаряйки на въпроса на медиите, дали държавите-членки на ЕС са готови да приемат допълнително споразумение към съвместния план за цялостно общо действие към Иран.

В момента Америка, Обединеното кралство, Франция и Германия обсъждат сделка с Иран. "Ние не обсъждаме допълнително споразумение, а въпроси, които надхвърлят рамката му", казва източникът.
В същото време той отбелязва, че в бъдеще може да бъде разработено споразумение, което би определило новите разпоредби.

3 коментара:

 1. Novini1Online:12:00 сл.об.

  Тръмп пише в "Twitter", че е обещал да наложи 20% вносно мито върху автомобилите от Европейския съюз, освен ако европейците не премахнат търговските бариери и не премахнат митат си върху американските автомобили. Американският президент е изключително недоволен от търговските и икономически отношения с ЕС. Според съобщенията в медиите Тръмп дори казал на френския президент Емануел Макрон, че "ЕС е по-лош от Китай" и се е оплаквал от Германия.

  ОтговорИзтриване
 2. Novini1Online:12:03 пр.об.

  Европейската комисия е изпратила до президента на САЩ документ с оценка на загубите, които ще понесе икономиката на САЩ, в резултат на налагането на търговски мита за автомобилите, произведени в Европа, пише Politico. Уточнява се, че загубите могат да възлязат на 13-14 милиарда долара от БВП на САЩ. "Вносното мито от 25% за моторните превозни средства и части от европейски производители, въвеждането на който в момента се обсъжда в Белия дом, ще удари най-вече икономиката на САЩ. Сега европейските компании продават в САЩ 2,9 милиона автомобили (26% от общото производство на коли страната ) и значителна част от резервните части за тях. От друга страна, до 60% от колите, произвеждани в САЩ от европейски компании, се изнасят, в това число и в Европейския съюз, като по този начин подобряват търговския баланс на САЩ " - се казва в доклада.

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:1:53 пр.об.

  В уебсайта на президента на Иран се казва, че германската канцлерка Ангела Меркел е потвърдила пред Хасан Рухани, че Берлин не възнамерява да се оттегли от ядрените споразумения. В телефонен разговор с Рухани, канцлерката е уточнила, че в пакета от предложения до Техеран са посочени само основни въпроси относно запазването на сделката и е необходим по-нататъшен диалог за разработване на подробности. "Сигурни сме, че трябва да останем в сделката", е казала Меркел.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: