Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

САЩ искат влизането на Украйна в НАТО.

Американските власти искат Украйна да стане член на НАТО в бъдеще, но това няма да се случи незабавно, заявява постоянната представителка на САЩ във военния съюз - Кей Бейли Хътчисон ( Kay Bailey Hutchison).

Според дипломатката, изпълнението на годишните национални планове от Киев е правилният начин да се присъедини към НАТО.

В същото време е очевидно, че Русия няма да одобри присъединяването на съседната страна към НАТО, казва Хътчисън.
Кей Бейли Хътчисон ( Kay Bailey Hutchison) е родена на 22 юли 1943 г. в Галвистън, Тексас, САЩ. Тя членува в Републиканската партия. Омъжвана е за 
 • Рей Хътчисън (ж. 1978 г.),
 • Джон Пиърс Паркс (ж. 1967 г.–1969 г.).
Завършила е La Marque High School, Тексаски университет в Остин, University of Texas School of Law. Родителите й са Кетрин Ела Шарп и Алън Абнър Бейли.

2 коментара:

 1. Редактор5:54 пр.об.

  Колумбия ще стане глобален партньор на НАТО, е съобщил в петък президентът на страната Хуан Мануел Сантос. Според него, споразумение с НАТО вече е постигнато и следващата седмица ще бъде официалното присъединяване на Колумбия към алианса като глобален партньор. "Колумбия ще бъде единствената страна в Латинска Америка, която има такава привилегия", добавя президентът в своя Twitter.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор11:36 сл.об.

  Според заместник-ръководителя на правителството на Катар държавният министър на отбраната Халед бин Мохамед ал Атия, Катар обмисля възможността да се присъедини към НАТО. Понастоящем е създадено ефективно сътрудничество с алианса, казва министър.

  "Това сътрудничество се развива с всеки изминал ден и може да доведе до изграждането в Катар на специализиран център на НАТО. Що се отнася до членство в НАТО, ние сме основен външен съюзник на Алианса и нашата амбиция е за постигане на пълноправно членство и присъствието към НАТО в случай на разширяване на партньорството със съюза", - е казал държавният министър.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: