Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Започна срещата на президентите на северна и Южна Корея.

Президентът на Северна Корея Ким Чен-Ун пристигна в демилитаризираната зона в селището Панмунджом, където започна неговата среща с южнокорейския президент Мун Дже Ин, съобщава агенция "Йонхап", позовавайки се до Централната телеграфна агенция на Корея. Страните открито ще обсъдят въпросите за подобряване на двустранните отношения. По-специално, ще бъде засегната темата за мира и обединението на Корейския полуостров.
Около 30 секунди продължи историческото ръкостискане между ръководителите на Северна и Южна Корея Ким Чен-Ун и Мун Дже Ин, като всеки стои от неговата си страна на разделителната линия. След това, севернокорейският лидер е прекосил границата и така става първият лидер на КНДР, който посещава Южна Корея. Тогава Ким Чен-Ун е поканил президента на Република Корея г-н Мун Дже Ин да посети страната му. Южнокорейският лидер е приел поканата.

Севернокорейският лидер не идва на историческата среща с празни ръце. Той носи на Мун Дже Ин известната в Пхенян юфка от елда. "Аз донесох Пхенян пхенянски "nenmen". Днес, на банкета тази вечер, би било хубаво, ако я опитате", казал Ким Чен-Ун.
Президентът на Република Корея Мун Дже Ин е предложил на севернокорейския лидер Ким Чен-Ун да се свържат железниците на двете държави. "Президентът Мун каза, че това ще допринесе много за икономическото сътрудничество между двете страни", е съобщил Йонг-Йон Чан, старши секретар по печата на президента на Южна Корея.
Току що, Ким Чен-Ун се е върнал в северната част на Панмунджом за обяд. След обедната почивка той ще се върне отново на юг, където преговорите ще продължат.

6 коментара:

 1. Редактор11:40 сл.об.

  "Благодарен съм ви за решителността и смелостта, която показахте при пристигането си на тези преговори, така че нека заедно да покажем смелост и решителност и да донесем мир и просперитет на Корейския полуостров. От този ден демаркационната линия вече не е символ на раздора, а става символ на мира ", - е заявил Мун Дже Ин, президент на Република Корея.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор3:16 пр.об.

  След края на първата част от преговорите с президента на Южна Корея Мун Дже Ин, лидерът на КНДР се оттегли на север за обяд, а по време на отпътуването му, неговата кола беше придружена от 12 телохранители, които се движеха бегом.

  ОтговорИзтриване
 3. Редактор3:21 пр.об.

  Южнокорейският лидер е направил лека закуска в района на демаркационната линия в Панджуом. След обедната почивка политиците ще вземат участие в протоколни мероприятия - засаждането на бор, който ще символизира мира и просперитета на Корейския полуостров. След това ще има разходка на двамата лидери без придружители.

  ОтговорИзтриване
 4. Самоучител10:55 сл.об.

  Южнокорейският президент Мун Дже Ин съобщи за недоверието на Северна Корея към обещанията на американската страна да предостави на КНДР гаранции за сигурност в случай на пълно изоставяне на ядрената програма. Това му е било съобщено от севернокорейския лидер Ким Чен Ун по време на личната им среща в събота.

  "Ким Чен Ун се съмнява дали страната му може да се довери изцяло на обещанията на САЩ да прекратят враждебните си отношения и да предоставят гаранции за сигурността в случай на пълно ядрено разоръжаване," - са думите на президента на Република Корея по време на пресконференция след разговорите.

  ОтговорИзтриване
 5. Самоучител10:52 сл.об.

  Както е станало известно на агенция Yonhap, южнокорейският президент Мун Дже Ин очаква да участва в срещата на високо равнище на лидерите на Съединените щати и Северна Корея в Сингапур на 12 юни. Източникът в администрацията на южнокорейския президент е заявил това пред агенцията. Според него Сеул очаква резултатите от преговорите за подготовката за срещата на Доналд Тръмп и Ким Чен-Ун.

  "В зависимост от резултата, президентът може да се присъедини към президента Тръмп и председателя Ким", е обяснил източникът на агенцията. В Южна Корея се смята, че датата и мястото на срещата на върха ще останат същите.

  ОтговорИзтриване
 6. Самоучител10:50 сл.об.

  Ръководителят на южнокорейското министерство на отбраната Сон Йонг Му, е заявил, че в Сеул никой не се стреми към колапса на КНДР. Нямаме амбиции да се обединяваме чрез поглъщане от властите на Република Корея. Министърът е казал това по време на речта си в Сингапур на международната конференция за сигурност в Азиатско-тихоокеанския регион. "Ние се придържаме към принципите на трите "не": не на колапс на КНДР, не на обединение чрез поглъщане и не на изкушенията да се обединим чрез изкуствени мерки", е казал Сон Йонг Му.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: