Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език
Акция ( - 80% )

Дали "Газпром" ще "накаже" Украйна, спирайки транзита на газ?

Руският газов гигант "Газпром" може напълно да спре през 2020 г. транзита на руско "синьо гориво" през територията на Украйна и да го доставя директно на европейските потребители.
Това е заявил търговския директор на държавната компания на Украйна за производство, транспорт и преработка на нефт и природен газ Нефтогаз Юри Витренко, съобщава Ройтерс.
"Много е вероятно през 2020 г. транзитът през Украйна да престане, като Газпром ще изпълнява само своите минимални договорни задължения", е заявил топ-мениджъра на украинската газова компания. Витренко добавил също, че Русия по този начин иска да "накаже" Украйна.

1 коментар:

  1. Редактор8:13 пр.об.

    Германската канцлерка Ангела Меркел е заявила в Берлин, на съвместна пресконференция с украинския президент Петро Порошенко, че вчера по време на телефонен разговор с руския президент Владимир Путин е казала, че е недопустимо заради "Северен поток-2" Украйна да загуби значение като страна транзитер.

    "Аз ясно посочих, че проекта "Северен поток -2", без да се създаде яснота за бъдещата роля на украинския транзит, от наша гледна точка е невъзможен", добавя тя.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: