Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Дали "Газпром" ще "накаже" Украйна, спирайки транзита на газ?

Руският газов гигант "Газпром" може напълно да спре през 2020 г. транзита на руско "синьо гориво" през територията на Украйна и да го доставя директно на европейските потребители.
Това е заявил търговския директор на държавната компания на Украйна за производство, транспорт и преработка на нефт и природен газ Нефтогаз Юри Витренко, съобщава Ройтерс.
"Много е вероятно през 2020 г. транзитът през Украйна да престане, като Газпром ще изпълнява само своите минимални договорни задължения", е заявил топ-мениджъра на украинската газова компания. Витренко добавил също, че Русия по този начин иска да "накаже" Украйна.

1 коментар:

  1. Редактор8:13 пр.об.

    Германската канцлерка Ангела Меркел е заявила в Берлин, на съвместна пресконференция с украинския президент Петро Порошенко, че вчера по време на телефонен разговор с руския президент Владимир Путин е казала, че е недопустимо заради "Северен поток-2" Украйна да загуби значение като страна транзитер.

    "Аз ясно посочих, че проекта "Северен поток -2", без да се създаде яснота за бъдещата роля на украинския транзит, от наша гледна точка е невъзможен", добавя тя.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: