Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език
Акция ( - 80% )

Мексико иска САЩ да изяснят думите на Тръмп за военните на границата.

Мексико изисква от Вашингтон да разясни думите на президента на американската държава Доналд Тръмп, за привличане на армията за защита на американско-мексиканската граница.
Съответно официално искане по този повод е изпратено до САЩ от мексиканското Министерство на външните работи. Това се казва в Twitter от началника на отдела Луис Видегара.

"Мексиканското правителство ще определи позицията си въз основа на това обяснение и ще се основава на защитата на нашия суверенитет и национални интереси", казва министърът.
По-рано американският президент заяви, че възнамерява да обсъди с Министерството на отбраната възможността за включване на военните в опазването на границите с Мексико.

1 коментар:

  1. Редактор1:35 пр.об.

    Както съобщава Министерство на външните работи на Мексико, след думите на ръководителя на американската държава Доналд Тръмп за нелегалните мигранти, Мексико протестира. Според ръководителя на ведомството Луис Видергаря, мексиканското външно министерство възнамерява официално да изпрати протестна нота до Вашингтон.

    В сряда американският президент участва в събитие, посветено на въпроса за предоставяне на бежански статут в Калифорния на имигранти. Един от участниците на кръглата маса, споменал за организирана престъпна банда MS-13, която американската преса нарича по-опасна от Ал Кайда. Коментирайки членовете на бандата, Доналд Тръмп ги нарича "животни".

    "Президентът Тръмп говорейки за някои от имигрантите, може би е имал предвид престъпна банда ... като за животни и не като за човешки същества. Според мексиканското правителство, това е абсолютно неприемливо и ние ще информираме днес официално Държавния департамент на САЩ." - е казал мексиканският външен министър.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: