Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Мексико иска САЩ да изяснят думите на Тръмп за военните на границата.

Мексико изисква от Вашингтон да разясни думите на президента на американската държава Доналд Тръмп, за привличане на армията за защита на американско-мексиканската граница.
Съответно официално искане по този повод е изпратено до САЩ от мексиканското Министерство на външните работи. Това се казва в Twitter от началника на отдела Луис Видегара.

"Мексиканското правителство ще определи позицията си въз основа на това обяснение и ще се основава на защитата на нашия суверенитет и национални интереси", казва министърът.
По-рано американският президент заяви, че възнамерява да обсъди с Министерството на отбраната възможността за включване на военните в опазването на границите с Мексико.

2 коментара:

 1. Редактор1:35 пр.об.

  Както съобщава Министерство на външните работи на Мексико, след думите на ръководителя на американската държава Доналд Тръмп за нелегалните мигранти, Мексико протестира. Според ръководителя на ведомството Луис Видергаря, мексиканското външно министерство възнамерява официално да изпрати протестна нота до Вашингтон.

  В сряда американският президент участва в събитие, посветено на въпроса за предоставяне на бежански статут в Калифорния на имигранти. Един от участниците на кръглата маса, споменал за организирана престъпна банда MS-13, която американската преса нарича по-опасна от Ал Кайда. Коментирайки членовете на бандата, Доналд Тръмп ги нарича "животни".

  "Президентът Тръмп говорейки за някои от имигрантите, може би е имал предвид престъпна банда ... като за животни и не като за човешки същества. Според мексиканското правителство, това е абсолютно неприемливо и ние ще информираме днес официално Държавния департамент на САЩ." - е казал мексиканският външен министър.

  ОтговорИзтриване
 2. Novini1Online:10:17 сл.об.

  Американският президент Доналд Тръмп заяви, че изграждането на стената на границата с Мексико вече е започнало. "Много хора не знаят, но вече сме започнали да изграждаме стена", е казал американският лидер пред поддръжници в Тампа. Според него на разположение на властите за тези цели вече има 1,6 милиарда долара, но са необходими повече средства за завършване на проекта. "Ще предприемем решителни действия, но ще ги получим", е казал Тръмп. Демократическата партия се намесва в изпълнението на проекта, смята американския президент, според който демократите се отдават на "масовото разпространение на престъпността", говорейки за "отваряне на границата".

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: