Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език
Акция ( - 80% )

Турция работи по изграждането на стратегически проекти.

От пресслужбата на Кремъл съобщават, че руският президент Владимир Путин ще посети Анкара на 3-4 април, където ще се проведе седмото заседание на Съвета на Руско-турската високо равнище за сътрудничество.
Ще бъдат обсъдени състоянието и перспективите за развитие на двустранното търговско и икономическо сътрудничество, изпълнението на съвместни стратегически проекти, както и регионални и международни въпроси, борбата срещу тероризма, Сирия.
"На трети и четвърти април 2018 г., руският президент Владимир Путин по покана на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган ще посети Анкара", - съобщава пресслужбата на Кремъл.

3 коментара:

 1. Редактор6:18 пр.об.

  Руският президент Владимир Путин пристигна в Турция на двудневно работно посещение. Излиза за първи път зад граница, след преизбирането му за държавен глава. Очаква се руско-турските разговори да се проведат в Анкара във вторник и сряда - на срещата на върха Русия-Турция-Иран по сирийското споразумение.

  Посещението на Путин в Анкара ще започне с участието му в церемонията по стартирането на изграждането на атомната електроцентрала "Акуйю", която ще се проведе в режим на видеоконференция.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор6:16 пр.об.

  В Анкара, президентите на Русия, Турция и Иран подписаха съвместно изявление за Сирия, в което се съгласиха да продължат сътрудничеството за разрешаване на ситуацията в тази страна.

  Целта на сътрудничеството е прекратяване на огъня и насърчаване на политическия процес в съответствие с Резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН.

  Владимир Путин, Реджеп Тайип Ердоган и Хасан Рухани също подчертаха, че разговорите в Астана са единствената ефективна международна инициатива за намаляване на нивото на насилие в Сирия.

  ОтговорИзтриване
 3. Редактор11:59 сл.об.

  Турският външен министър Мевлют Чавушоглу посети Китай, където той се е срещнал с китайския си колега Ванг И. Според агенция Anadolu, министрите са обсъдили изграждането на трета атомна електроцентрала в Турция и съвместни проекти в областта на отбранителната промишленост.

  Според министъра на външните работи на Турция Пекин и Анкара имат общо мнение за регионалните и глобалните проблеми. "Ще продължим сътрудничеството си с Китай, за да постигнем мирно и политическо разрешаване на съществуващите проблеми", е казал Мевлут Кавузоглу.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: