Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Турция работи по изграждането на стратегически проекти.

От пресслужбата на Кремъл съобщават, че руският президент Владимир Путин ще посети Анкара на 3-4 април, където ще се проведе седмото заседание на Съвета на Руско-турската високо равнище за сътрудничество.
 
Ще бъдат обсъдени състоянието и перспективите за развитие на двустранното търговско и икономическо сътрудничество, изпълнението на съвместни стратегически проекти, както и регионални и международни въпроси, борбата срещу тероризма, Сирия.
"На трети и четвърти април 2018 г., руският президент Владимир Путин по покана на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган ще посети Анкара", - съобщава пресслужбата на Кремъл.

5 коментара:

 1. Редактор6:18 пр.об.

  Руският президент Владимир Путин пристигна в Турция на двудневно работно посещение. Излиза за първи път зад граница, след преизбирането му за държавен глава. Очаква се руско-турските разговори да се проведат в Анкара във вторник и сряда - на срещата на върха Русия-Турция-Иран по сирийското споразумение.

  Посещението на Путин в Анкара ще започне с участието му в церемонията по стартирането на изграждането на атомната електроцентрала "Акуйю", която ще се проведе в режим на видеоконференция.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор6:16 пр.об.

  В Анкара, президентите на Русия, Турция и Иран подписаха съвместно изявление за Сирия, в което се съгласиха да продължат сътрудничеството за разрешаване на ситуацията в тази страна.

  Целта на сътрудничеството е прекратяване на огъня и насърчаване на политическия процес в съответствие с Резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН.

  Владимир Путин, Реджеп Тайип Ердоган и Хасан Рухани също подчертаха, че разговорите в Астана са единствената ефективна международна инициатива за намаляване на нивото на насилие в Сирия.

  ОтговорИзтриване
 3. Редактор11:59 сл.об.

  Турският външен министър Мевлют Чавушоглу посети Китай, където той се е срещнал с китайския си колега Ванг И. Според агенция Anadolu, министрите са обсъдили изграждането на трета атомна електроцентрала в Турция и съвместни проекти в областта на отбранителната промишленост.

  Според министъра на външните работи на Турция Пекин и Анкара имат общо мнение за регионалните и глобалните проблеми. "Ще продължим сътрудничеството си с Китай, за да постигнем мирно и политическо разрешаване на съществуващите проблеми", е казал Мевлут Кавузоглу.

  ОтговорИзтриване
 4. Novini1Online:10:31 пр.об.

  Народно-републиканската партия на Турция, която е основната опозиционна сила, обвини агенцията Анадол, че надценява предварителните данни в полза на действащия президент Ердоган. Опозиционерите считат, че медиите манипулират общественото мнение.

  ОтговорИзтриване
 5. Източник в администрацията на турския лидер съобщава, че руският президент Владимир Путин се е обадил на Тайип Ердоган да го поздрави за успеха на предсрочните президентски избори. Освен това, двамата лидери са обсъдили развитието на двустранните отношения, подчертали са значението на сътрудничеството между двете страни по Сирия и други регионални въпроси.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: