Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Генералният секретар на НАТО: Не искаме нова студена война с Русия.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е посетил Канада, където се срещна с ръководителя на канадското правителство Джъстин Трюдо. На съвместна пресконференция генералният секретар на Северноатлантическия алианс е обявил нежеланието си да участва в нова надпревара във въоръжаването с Москва.
В същото време, Столтенберг отбелязва, че алиансът е съсредоточен върху разработването на евентуален силен отговор на действията на Русия. Но отговорът на НАТО ще бъде подготвен за отбранителен начин.
Генералният секретар на Алианса е казал това в отговор на въпрос за възможни антируски санкции на НАТО след отравянето на двойния агент Сергей Скрипал. "Не искаме нова студена война" - е казал Столтенберг.

5 коментара:

 1. Novini1Online:10:52 сл.об.

  Американското министерство на отбраната изчислява възможните финансови загуби при изтегляне от Германия на всички дислоцирани там войски или при преместването на част от тях в Полша, съобщава The Washington Post. "Това е редовен анализ, извършван в Министерството на отбраната на достатъчно ниско ниво, възможностите за действие и финансовите разходи, които може да са необходими в по-широкото обсъждане на проблемите на присъствието на американски войски в Европа". "Всичко това се случва на фона на нарастващото напрежение в отношенията" между лидерите на САЩ и Германия. "Президентът, по време на срещата с неговите асистенти и военни съветници прояви интерес към изтеглянето на войски от Германия", съобщава публикацията.

  ОтговорИзтриване
 2. Novini1Online:10:44 сл.об.

  Доналд Тръмп е изпратил писма до някои лидери на страните-членки на НАТО, в които е изразил недоволството си, че не изпълняват изцяло задълженията си за увеличаване на разходите за отбрана. Той ги призова да започнат да харчат повече пари за сигурността на НАТО, съобщава The New York Times. Вестникът посочва, че документът е изпратен в края на миналия месец, по-специално на лидерите на Белгия, Канада, Норвегия и Германия.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Novini1Online:8:53 пр.об.

   Президентът на САЩ Доналд Тръмп свика извънредна среща с участието на всички лидери на държавите-членки на НАТО, пристигнали в Брюксел. Представители на пресата не бяха допуснати да присъстват на срещата. Във връзка със срещата, пресконференцията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг беше отменена. Източници твърдят, че Тръмп иска бюджет ?% сега, а не през 2024 г. А освен това иска и двойно увеличение до 4%. Тръгнаха и слухове за излизане на САЩ от НАТО.

   Изтриване
 3. Novini1Online:11:37 пр.об.

  Официалният представител на Европейската комисия Маргаритис Скинас обясни странното поведение на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на срещата на върха на НАТО, където той беше забелязан зашеметен и развеселен. "В сряда вечерта шефът на ЕК има болезнена атака на ишиас", според Скинас. Според него самият Юнкер е заявил, че болестта засяга способността му да ходи. Той добави, че ръководителят на ЕК вече се чувства по-добре и продължава да работи. За радост, в този случай Вие сами може да проверите достоверността на това твърдение, като лично изгледате това: https://www.facebook.com/samou4itel/posts/2614362982123129
  и това: https://www.facebook.com/samou4itel/posts/2613977662161661

  ОтговорИзтриване
 4. Novini1Online:11:28 сл.об.

  Фактът, че президентът на Съединените щати Доналд Тръм сега има правото да изтегли страната от Северноатлантическия съюз, е привлякъл вниманието на американските депутати. На Капитолия са се уплашили, че недоволството от политиката на лидерите на НАТО, което Тръмп редовно изразява, може да доведе до прекъсване на отношенията с организацията.

  За да се избегне подобно развитие на събитията в Сената са предложили да се ограничат правомощията на държавния глава със съответен закон. "Този закон е спешно необходим, така че никой президент да не може да изтегли САЩ от НАТО без съгласието на Сената", цитира вестникът Washington Post сенатор Джон Маккейн, който е съавтор на документа.

  Законът няма да позволи на президента да изтегли САЩ от НАТО, освен ако не бъде подкрепен от две трети от Сената. Авторите на проекта са разтревожени от "неправилното общуване на президента Тръмп с неговите най-близки съюзници".

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: