Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Япония създава към външното си министерство отдел за КНДР.

До лятото на тази година Министерството на външните работи на Япония ще има нов отдел, който ще се занимава със севернокорейските въпроси, съобщават от Киодо.
Ръководителят на японското външно министерство Таро Коно разказа за тези планове, като отбеляза, че натоварването на персонала, занимаващ се с проблемите на КНДР, се е увеличило многократно.
"В момента има още въпроси, свързани с бюджета и персонала, но бихме искали да ги разрешим възможно най-скоро", каза министърът.

3 коментара:

 1. Редактор11:31 сл.об.

  Ръководителят на японското правителство Шиндзо Абе и лидерът на КНДР Ким Чен Ун могат да се срещнат през септември във Владивосток, в рамките на Източния икономически форум. Това се съобщава от японската агенция Киодо, цитирайки правителствени източници. Според тях кабинетът вече е започнал да съгласува въпроса за провеждането на такава среща.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор11:40 сл.об.

  Ръководителят на японското правителство Шиндзо Абе може да посети севернокорейската столица. Възможността за извършване на посещението ще бъде обсъдена по време на срещата на министрите на външните работи на Япония и КНДР Таро Коно и Ри Йонг-хо, съобщава вестник "Yomiuri Shimbun", цитирайки източници в кабинета.

  Срещата на външните министри може да се проведе на разширената конференция на министрите на външните работи на страните - членки на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия, която ще се проведе от 30 юли до 4 август в Сингапур. Като един от разглежданите варианти е възможността да се срещнат Абе и Ким Чен Ун през септември "на ръба" на икономически форум във Владивосток.

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:2:23 пр.об.

  Японските и американските власти ще търсят от севернокорейската страна премахването на всички видове оръжия за масово унищожение и балистични ракети от всякакъв вид, е заявил министъра на отбраната на Япония Itsunori Onodera по време на пресконференция след разговори с шефа на Пентагона Джеймс Матис. "Ние споделяме мнението, че Северна Корея трябва да премахне всички видове оръжия за масово унищожение :. ядрени, биологични и химически Унищожени също трябва да бъдат балистичните ракети от всякакъв вид", е казал той.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: