Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Какво състарява жените най-много?

Много жени в определен момент от живота си, откриват, че любимият им стил на обличане като форма, цветове и текстури, които в продължение на много години те са считали за най-добри за себе си, вече не съответстват на представите им за съвършенство и даже започват да подчертават техни  несъвършенства.
Какви дрехи са забранени за тези, които искат да изглеждат свежи и млади, въпреки "третата" си възраст?

Макар, че черното е вечна класика и изглежда добре върху млади момичета, то по-възрастните жени не бива да злоупотребяват с този цвят. Той контрастира с някои оттенъци на кожата, като прави видими някои от нейните несъвършенства.

Ако сте сигурни, че вашата любима черна рокля Ви прави по-тънка и добре подчертава фигурата Ви, може да добавите към нея някои ярки аксесоари. Носете забележими брошки, вратовръзки и орнаменти.

Шията и кожата в областта на деколтето са основните предатели на женската красота. Следователно, си струва да забравите за неща с V-образно деколте, в противен случай със сигурност то ще ви "отмъсти". Ако не можете да ги откажете изобщо, поне се научете да ги комбинирате с шалчета за врата.

При избора на рокля за жените след 40 години, не може да се даде точна граница, до която да се следват модните тенденции. Независимо от възрастта, винаги може да следвате модните тенденции, но при това е особено важно да търсите тънката талия - основната характеристика на младостта и женската красота.
При избора на рокля, пуловер, костюм или палто, опитайте се да подчертаете на всяка цена талията с помощта на модата или на аксесоарите. Най-добре е да се справите с тази задача с помощта на тънка лента за рокля или на широк колан. Завинаги се откажете от рокли с повдигната талия и многослойните тоалети.

Седем пъти мерете при избора на дължина за дрехите си. Никога не си купувайте дрехи и най-вече рокли с дължина до средата на прасеца: те нарушават пропорциите на фигурата, визуално правят по-пълни крака и бедрата, както и смаляват ръста.

Стройните дами могат да си купуват макси рокли, а закръглените - до 4 пръста под коляното. Тези, които дори и в зряла възраст, могат да се похвалят със стройни крака, може да си позволят дължина до коленете, а дори и малко по-високо. Казахме "малко".

Добре би било волани, набори, лъскави пайети и други подобни "украси" да останат в дълбока младост. Ако това още не е станало, тогава е дошло време да извършите одит (проверка / прочистване) на гардероба си - много от споменатите украси само добавят ненужен обем в гардероба и малко полза за външния Ви вид.

В зряла възраст имат право на съществуване само елегантни драперии, които са в състояние да осигурят необходимите акценти и да коригират добре фигурата Ви. Като допълнителна задача за днес, може да споменете в коментарите по-долу, допълнителни препоръки, с които сте улучили "десятката" с помощта на своя личен опит.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: