Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Ново произшествие в Швеция.

Както предава телевизионният канал SVT, шведското кралско семейство изразява своите съболезнования във връзка със смъртта на DJ на Avicii. Братът на наследницата на трона, принц Карл Филип и съпругата му София разказаха, че те са били добри познати с музиканта и че са го ценили като прекрасен човек.
 
"Имахме честта да бъдем познати с него и му се възхищавахме като художник и като прекрасен човек, какъвто беше той. Той направи нашата сватба незабравимо събитие с невероятно красивата си музика. Изразяваме нашите съболезнования на семейството му .", - се казва в изявлението.
Шведският премиер Стефан Льовен също изрази съболезнованията си. Ръководителят на шведското правителството нарече Тим Берглинг, който работи под псевдонима "Avicii", "един от най-големите музиканти на Швеция".

4 коментара:

 1. Редактор7:36 пр.об.

  Кралското семейство на Обединеното кралство, в чест на Деня на бащата, днес е разсекретило архивни снимки на херцога на Единбург и неговите деца, се съобщава на официалната страница на Бъкингамския дворец в микроблога Twitter.

  Към съобщението с щастливи поздравления за Деня на Бащата, са добавени и четири архивни снимки от британската кралска колекция, на които херцогът на Единбург прекарва времето си с децата си - принцът на Уелс Чарлс, херцогът на Йорк Андрю, принцесата Анна и графът на Уесекс Едуард.

  ОтговорИзтриване
 2. Novini1Online:11:55 сл.об.

  По данни на местната полиция, има втора жертва при стрелба в шведския град Малмио е починала в болница. "В болницата почина втори човек от шестте пострадали по време на стрелбата в близост до кафене в град Малмьо. Починалият е на 29 години", се казва в съобщението.

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:12:49 пр.об.

  Полицията на шведския град Малмьо информира, че според предварителните данни инцидентът със стрелба, който се е случил в града и е доведе до смъртта на двама души и раняването на седем други, не е акт на тероризъм. "Няма причини да смятаме, че случилото се е терористичен акт", уверяват от полицията.

  ОтговорИзтриване
 4. Novini1Online:1:59 пр.об.

  Според шведския вестник "Örebro Tribune" неизвестен нападател е открил стрелба в град Örebro, в Централна Швеция. "Около 22:00 часа местно време неизвестни хора организираха престрелка в Оребро, която е довела до наранявания на трима души." Местните полицейски служители работят на място, очевидци се разпитват ".

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: