Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Почина диджей Avicii само на 28 години.

За смъртта на диджей Avicii (Тим Берглинг) съобщи мениджърът му. "Той беше намерен мъртъв в Мускат, Оман", каза представителят на артиста, помоли журналистите да не дразнят скърбящите роднини на Берглинг, като отказа да даде подробности за смъртта на артиста.
Диджей Avicii е известен в целия свят, въпреки крехката си възраст. Тим Берглинг (Tim Bergling) е шведски диджей и музикален продуцент, по-известен със сценичното си име Авичи (Avicii).  Авичи става известен през 2010 г. благодарение на сингълите
  • „My Feelings for You“,
  • „Seek Bromance“,
  • „Blessed“,
  • „Levels“.
Според списание „Форбс“, през 2013 г. той е един от десетте най-високо платени диджеи в света с годишни приходи от над 20 милиона щатски долара. DJ започва кариерата си с ремикс по музикална тема от видео играта Lazy Jones. Популярност в Европа печели през 2010 г. със сингъла "Levels". През 2012 г. Avicii заедно с легендата Дейвид Гети, са номинирани за Grammy за съвместното изпълнение на "Съншайн".
Година по-късно индивидуална номинация получава "Levels". През същата 2013 г. DJ е признат дори от далечни за електронната музика хора - съвместното изпълнение с Brickbreaker "Wake me up"  взриви танцовите площадки по целия свят, та чак до селските дискотеки. През есента на 2013 г. Avicii пуска дебютния си албум.

През 2016 г. Тим Берглин спира изпълнението на живо по здравословни причини. Както се съобщава, изпълнителят е страдал от хронични заболявания през последните няколко години. Сред болестите, които потискат младия мъж, е и панкреатита, причинен от прекомерната консумация на алкохол. Миналата година артистът публикува на уебсайта си съобщение:

"Всеки от нас, в един момент достига момента, когато осъзнава какво е наистина важно. За мен това е създаването на музика. Това е, за което аз живея и за което съм се родил. Отказах се от изяви на живо през миналата година, и много решиха че вече съм приключил кариерата си. Но аз, напротив, се върнах на мястото си - в студиото. Следващия етап ще бъде посветен на любовта ми към музиката и да я създавам за вас. Това е началото на нещо ново и аз се надявам да Ви хареса".

1 коментар:

  1. Редактор11:06 пр.об.

    В Швеция се сбогуваха с DJ Tim Bergling, известен също и като Avicii, който почина в Оман през април на 28-годишна възраст. Погребението се е състояло в гробището Скогскирградград. Както пише Mirror, само близките роднини и приятели са присъствали на церемонията. По-рано стана известно, че причината за смъртта на музиканта е самоубийство.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: