Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Конгресът на САЩ ще разпитва Зукърбърг за изтичането на данни за 87 милиона потребители на Facebook.

Американския компютърен програмист и предприемач в областта на Интернет технологиите, доларовият милиардер, един от разработчиците и основателите на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг е извикан в Конгреса на САЩ, за да свидетелства пред конгресмените за изтичането на лични данни на 87 милиона потребители на социалната мрежа, съобщава Ройтерс.
Зукърбърг бе "призован на килима" в Конгреса на 10 и 11 април. "Заседанията ще дадат възможност да се хвърли светлина върху най-важните въпроси, свързани с данни за поверителност на потребителите, и ще помогне на всички американци по-добре да разберат какво се случва с техните данни в мрежата", - се казва в съвместно изявление на конгресмените Грег Уолдън и Франк Палона.
Личните данни на Facebook потребителите станаха достъпни на трето лице  Кеймбридж Аналитика от Великобритания, която е работила върху президентската кампания на американския президент Доналд Тръмп (и се хвалеше пред скрита камера, че тази намеса е била решаваща за изхода от изборите).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: