Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

С 7,6% са се увеличили туристите в България през 2017 г.

Министерството на туризма е в постоянен контакт със заинтересованите страни в сектора в лицето на представители на бизнеса - хотелиери, туроператори, професионалисти от организации на недвижимо имущество, каза министърът на туризма на България Николина Ангелкова, отговаряйки на въпроси на депутати в народното събрание.
Така имаме втора поредна година нае рекордни резултати - около 8,9 милиона чуждестранни туристи през 2017 г., което е 7,6% повече, отколкото през 2016 г., както и 6,9 милиарда лева приходи от международен туризъм, които са с 9.3% повече в сравнение с 2016 г., подчертава Ангелова.

Гарантирането на безопасността на туристите е приоритетна политика на Министерството на туризма, особено с оглед на международната ситуация. Създадена е система за видеонаблюдение, функционират междуведомствени координационни центрове, в националните курорти работи полицията от други части на страната, а практиката за провеждане на съвместни патрули с полицаи от други държави-членки на ЕС се превърна в успех.
Ангелова казва още, че според предварителните данни, броят на полетите на летищата във Варна и Бургас ще нарасне съответно с 15% и 25% през 2018 г., което е ясен показател, че предстоящият сезон ще бъде също успешен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: