Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Земетресение с магнитуд 6.1 в Япония.

Като предава агенция Киодо, нв провинция Симане, на японския остров Хоншу (Япония) в понеделник сутринта е имало земетресение с магнитуд от 5,7 до 6,1. Епицентърът на сеизмичното събитие се намира на 35 км югозападно от град Изумо.
Някои сгради и пътища са били повредени, около 100 стотици къщи са останали без водоснабдяване, а други са имали проблеми с електричеството. Трима души са пострадали.
Най-близката атомна електроцентрала - АЕЦ "Симане" не е била засегната.

6 коментара:

 1. Редактор11:23 сл.об.

  Според обновените данни на службите за спешна помощ на Япония, цитирани от телевизия NHK, броят на пострадалите в резултат на земните трусове с магнитуд 6,1 в префектура Осака вече е надхвърлил 200 души. Властите в страната са открили спешен център за елиминиране на последствията от сеизмичните събития.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Редактор11:36 сл.об.

   Токийската фондова борса реагира на земетресението в страната от тази сутрин, като понижи индексите. Сеизмичното събитие отне живота на трима души, а над 200 други са ранени и железопътният трафик е спрян. Според информационната агенция Киодо, основният борсов индекс на страната Nikkei, при откриването на търговията, се е понижил с 189,07 пункта, или 0,83% - до 22662,68 пункта.

   Изтриване
  2. Novini1Online:5:13 пр.об.

   В японската провинция Осака около 800 души са били настанени в евакуационните центрове след земетресението тази сутрин с магнитуд 6.1. Според местната агенция Киодо, открити са само 395 евакуационни центъра в цялата префектура. Припомняме, в резултат на силно земетресение тази сутрин бяха убити трима души и други 230 бяха ранени.

   Изтриване
  3. Novini1Online:11:19 сл.об.

   Според актуализираните данни, в резултат на силното земетресение в японската провинция Осака, пет души вече е броя на убитите, като други 395 са пострадалите. Около 1,7 хиляди души все още са в центрове за евакуация. Това се съобщава от телевизионния канал NHK. Два дни след земетресението вече е имало 35 вторични труса.

   Изтриване
 2. Novini1Online:9:34 пр.об.

  Нарасна броя на жертвите на четири от силното земетресение в японската провинция Осака тази сутрин. Тази вечер е била потвърдена и смъртта на 81-годишна жена от град Takatsuki. По-рано се знаеше за смъртта на трима души, включително 9-годишно дете. Расте и списъка на пострадалите с различни наранявания, които вече са повече от 350 души.

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:10:39 сл.об.

  26 вторични труса е регистрирала метеорологична служба на Япония след опустошителното земетресение вчера сутрин, в Осака. Според експерти, в рамките на една седмица вторичните трусове ще продължат.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: