Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Хакери откраднаха данни за 5 млн. кредитни карти в САЩ.

 В Съединените щати се е провела най-голямата хакерска кражба на данни в историята на търговията на дребно. Хакерската група е проникнала в хранилището за данни петте милиона кредитни и дебитни карти в САЩ на клиенти.
Част от придобитата информация веднага е изложена за продажба, съобщават от компанията Gemini Advisory, специализирана в информационната сигурност.

Както посочват експертите, атаката е извършена от групата JokerStash, тя е, която е предложила за продажба информация за 125 000 кредитни карти.
"Настоящата хакерска атака е една от най-разрушителните, поразявали някога веригите за търговия на дребно", обясняват специалистите.

3 коментара:

 1. Редактор12:06 пр.об.

  Според вестник "The Washington Post", който се позовава на източник в администрацията на американския президент, хакери, работещи в Пекин, са проникнали в контракторната мрежа на американския флот и са похитили секретни данни. Следва да се отбележи, че тайната информация засяга програма за разработване на ултразвукови противо-корабни ракети. Проникването е било извършено през февруари тази година, а сега разследването на инцидента продължава.

  ОтговорИзтриване
 2. Novini1Online:11:15 сл.об.

  Според южнокорейската информационна агенция Yonhap, най-големата борса за криптовалута в страната, Bithumb, е пострадала от действията на хакери - киберпрестъпници. Агенцията се позовава на заявление на платформата за търговия. Хакерската атака е извършена в сряда вечер. Атакуващите са успяли да изтеглят крипто-валута в размер на около 31,5 милиона долара. Това е втората хакерска атака през последните две седмици.

  ОтговорИзтриване
 3. Novini1Online:10:41 сл.об.

  В администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп предвиждат за следващата година 15 милиарда долара, за да гарантират сигурността в киберпространството, е съобщил вицепрезидента на САЩ Майкъл Пенс. Междувременно Русия продължава да бъде главният враг на САЩ в киберпространството. "Нашите киберпротивници планират да се внедряд в най-важните елементи на инфраструктурата, включително електрическата мрежа и електростанциите, така че в случай на възможни конфликти те биха могли да парализират нервен център на американската мощ", - казва Пенс. Според него, поради една руска вирусна атака, извършена миналата година, голяма американска компания е загубила около 400 милиона долара, а през 2016 г. кибернетичните атаки са стрували на американската икономика 109 милиарда долара.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: