Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Дали Меркел ще се срещне с Тръмп на 27 април?

Според изданието Bild, германският канцлер Ангела Меркел планира да пристигне в САЩ на 27 април и да проведе разговори с президента Доналд Тръмп. Правителството на Федерална република Германия все още не е обявило това официално.
Публикацията отбелязва, че в този исторически ден ще се проведат преговори, макар източникът на публикацията да отбеляза, че датата на посещението в момента все още не е окончателно потвърдена.

По-рано се съобщаваше, че Тръмп обсъжда с Меркел случая с Скрипал, като и двамата лидери положително характеризират съвместните действия на съюзниците от НАТО и държавите-членки на Европейския съюз по отношение на експулсирането на "руските разузнавателни служби" в солидарност с Великобритания.
Също така стана известно, че Меркел е изразила надеждата си за участие на Русия в разследването на случая Скрипал.

1 коментар:

  1. Novini1Online:9:51 пр.об.

    Доналд Тръмп разкритикува политиката на ЕС в областта на миграцията и увери, че в неговата страна това няма да бъде позволено. Като пример, Тръмп цитира ситуацията в Германия, където според него хората се противопоставят на властите и тяхната политика по този въпрос, който разделя управляващата коалиция и влошава криминогенната обстановка. "Една голяма грешка бе направена в Европа - да се позволи да дойдат милиони хора, което променя толкова много местната култура", пише Тръмп в Twitter.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: