Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Нови произшествия в Китай.

Китайската космическа станция "Тянгун-1" ще влезе в земната атмосфера през нощта на 2 април, но точното място на падането на осем тонния "Небесни дворец" остава все още неизвестно, съобщават представители на програмата за космически полети на Китай.
"Към 02:00 часа днес, средната позиция на станцията в орбита е 167.6 km, перигей височина (най-близката точка на земната повърхност) - 161 km и апогей (точка на максимално разстояние) - 174.3 км , ъгълът на наклон е 42,7 градуса ", се казва в доклада.

От друга страна, Европейската космическа агенция уточни прогнозата си за навлизане на станцията в атмосферата - 01:25 часа на 2 април, но и това не е окончателно. Точното местоположение на падането на 8-тонната станция все още не е известно.

Според агенцията рисковата зона е между 42,8 градуса северна и южна ширина. Освен океаните, в тази зона попадат големи части от Южна Америка, Африка, САЩ, Океания, Близкия изток, Азия, Австралия.
Според експерти обикновено между 10% и 40% от масата на падащия космически кораб достигат до земята през гъстите слоеве на атмосферата. По този начин, при най-неблагоприятния сценарий, отпадъци с тегло до четири тона ще паднат на повърхността.

Станцията "Tiangun-1" е първата китайска космическа станция, пусната в орбита през 2011 г. Оттогава тя е приела един автоматичен товарен кораб и две пилотирани мисии. От 2016 г. "Небесни дворец" не отговаря на сигнали от Земята.

6 коментара:

 1. Редактор10:41 сл.об.

  Китайската космическа орбитална станция "Tiangun-1" изгоря при влизане в атмосферата. Това се случи в южната част на Тихия океан. "На 2 април 2018 г., около 8,15 часа, космическата станция TianGong-1 е навлязла в атмосферата на Земята", каза Центърът за контрол на полетите на в КНР, добавяйки, че "по-голямата част от останките на станцията са изгорели при навлизане атмосферата". Това се посочва в съобщението, публикувано на уебсайта на центъра.

  ОтговорИзтриване
 2. Редактор7:13 пр.об.

  В Китай пак падат разни неща от небето, но този път не е космическа станция. В резултат на най-силния ураган в Циндао стотици морски обитатели са се озовали на сушата. Силни пориви на вятъра са вдигали камъни, октоподите и морските звезди във въздуха, после са ги изсипвали над земята заедно с дъжда.

  ОтговорИзтриване
 3. В китайския град Янтай, един човек с мотокар, поради неизвестни за момента причини, е връхлетял върху група хора близо до крайната спирка на обществения транспорт. Както съобщават от полицията, в резултат на инцидента един човек е бил убит и повече от десет са ранени. "След неуспешните опити да го спре, полицията в крайна сметка е открила огън и е застреляла заподозрения". От огнестрелните си рани, 45-годишния жител на провинция Хейлонгджианг, който е управлявал мотокара, е починал.

  ОтговорИзтриване
 4. Novini1Online:6:32 пр.об.

  Станала е голяма катастрофа в китайската провинция Хунан, където пътнически автобус се сблъскал с камион. В резултат на инцидента са загинали 18 души и други 14 са ранени. Всички пострадали са отведени в болницата. Както съобщават от пътна полиция, автобусът е излязъл зад централната разделителна ограда и се сблъскал с полуремаркето. На мястото на катастрофата служители за спешна помощ и експерти определят причините за аварията.

  ОтговорИзтриване
 5. Novini1Online:10:55 сл.об.

  Агенция "Синхуа" съобщи, че в резултат на дъждовните валежи и свлачищата, в китайската провинция Съчуан са загинали 7 души и още 7 са ранени. Освен това властите в региона са евакуирали над 18 хиляди души на сигурно място. Пораженията от природното бедствие в провинцията се оценяват на 23,8 милиона долара.

  ОтговорИзтриване
 6. Novini1Online:10:22 сл.об.

  В южната китайска провинция Hainan се разби малък амфибиен самолет, предава агенция "Синхуа". Един човек е починал, друг е посочен като липсващ. Катастрофата на самолета, превозващ двама пилоти на борда, е станала край град Ванин, по време на тренировъчен полет.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: