Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Тръмп казал на Путин по телефона, че ще спечели надпреварата във въоръжаването.

Американският президент Доналд Тръмп, по време на телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, заявил, че ако Руската федерация започне нова оръжейна надпревара, тя може да бъде уредена и тогава САЩ ще я спечелят, съобщава от NBC News цитирайки свой източник.

"Ако вие (Путин) желаете отново да стартирате надпревара по въоръжаване, ние можем да уредим това, но аз ще го спечеля", казал Тръмп, цитират източника  телевизионни канали.
Но, също се отбелязава, че след това Тръмп повече не намеква за напрежението в отношенията с Русия. Според различни източници, той планира да се срещне с Путин, по-специално, за да обсъди с него намаляване на надпреварата в областта на въоръжаването между двете страни.

2 коментара:

  1. Редактор3:17 пр.об.

    Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отрече информацията от US медии, че президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин, е казал, че той е готов да спечели надпреварата във въоръжаването. "По време на разговора не се изрича такава фраза", казва Песков.

    ОтговорИзтриване
  2. Novini1Online:12:38 пр.об.

    Според "The New York Times", американският президент Доналд Тръмп в телефонен разговор с руския лидер Владимир Путин е посочил, че "глупави хора" са го съветвали да се откаже от тези преговори. Както се обяснява в публикацията, става дума за служители на Белия дом. "Това са глупави хора, те не трябва да бъдат слушани" - е казал Тръмп.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: