Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Дали медитацията е здравословна?

Всеки в днешно време обича здравословния начин на живот и много научни изследвания напоследък показват, че практиката на медитация е безусловно полезна за човешкото здраве. Обикновено е така - работим, уморяваме се и се разболяваме ... И отново вървим към своята цел. Преследвайки щастието, често забравяме кои сме ние всъщност. Ние идваме в този свят и го напускаме, но най-важното не са нещата (вещите), които придобиваме, а как променяме себе си по този път?
В ежедневните грижи е трудно да се види настоящето и да се отхвърли излишния товар от представи, привързаности, безполезни емоции. Техниката на медитация помага да погледнем навътре, в себе си, да видим доброто и така да вземем по-добрите и балансирани решения за своя живот. Така постигаме спокойствие.

Отдавна здравето и дълголетието се свързват с характера на човека. Изменените темпове на живот и природните условия пораждат днес поколения, в които старите хора, които треперят за здравето си, не са рядкост.

И ако простото ходене в планините беше панацея, всички щяха да се втурнат натам, прехвърляйки проблемите си от градовете към тихите и усамотени места сред природата. Но това не винаги е възможно. При все това, жителите на мегаполисите, заключени в техните рамки и правила, също могат да бъдат здрави и щастливи и медитацията е ключ към това.
 Най-четените публикации тази седмица: