Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език
-------

Тест TOEFL (Test of English as a Foreign Language) за оценка знанията по английски език.

Какво е TOEFL?

TOEFL е тест, разработен с цел оценка нивото на знание на хората, за които английски език не е роден език. Много колежи и университети, особено в САЩ, изискват от чуждестранните студенти потвърждение за оценки по TOEFL теста преди да бъдат приети за обучение.

Теста оценява знанията по граматика на езика, писането, четенето и слуховото възприемане.


За кого е TOEFL?

Тестът TOEFL не е предназначен за начинаещи. Той е предназначен за студенти, които са готови да докажат, че са готови да живеят и учат в англоезично обкръжение. Има три варианта на теста (хартиен, компютърен и Интернет). Важно е да определите кой вариант на теста е най-подходящ за Вас. Повечето езикови центрове използват Интернет тестване.

Това е най-общата информация относно теста TOEFL (Test of English as a Foreign Language), който се използва за оценка знанията по английски език, като чужд език.

http://easyengli6.blogspot.com/p/blog-page.html

11 коментара:

 1. Предварително се запознаете с различните формати на теста TOEFL. В повечето страни днес се използва Интернет версията за полагане на изпита. Убедете се, че сте разбрали какъв тест ще преминавате, преди да започнете подготовка за него. Ако за Вашата страна се прилага компютърна версия на тест TOEFL, то Вие сте длъжни да положите именно този вид изпит. Т.е. не може да изберете тест на хартия.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Изпитът "TOEFL" е подходящ за студенти, за които английски език не е роден език, и които искат да получат по-нататъшно образование в САЩ. Повечето хора преминават изпит по TOEFL за да кандидатстват по определени курсове и програми, преди да са пристъпили към обучението, за да се изясни какви са им езиковите умения.

   Изтриване
 2. Официалният уеб-сайт TOEFL - toefl.com, съдържа много полезни материали, които може да ползвате безплатно. Там може да се запознаете със списъците за написване на съченение, информация за езиковите центрове и с обновляемите тестове. Ще намерите отговорите на много въпроси. Има указания и за подходящите учебници за подготовка за изпита.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Може да не Ви се наложи детайлно да познавате лексиката (думите) по определен предмет, но във всички случаи, това няма да Ви е излишно - Вашата осведоменост по детайлите ще създаде добро впечатление на хората. Ако имате познати, които учат английски език и разполагат с интересни учебници, книги и др. материали, общувайте по-често с тях и обменяйте идеи.

   Изтриване
 3. Повечето задания за теста TOEFL си приличат, макар че са се появили и някои нови, които могат да бъдат попълвани само на компютър. Интернет версията и компютърната версия на изпита TOFEL използват визуален контрол на времето и имат в състава си писмена част.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ако учите академичен английски език, при всички случаи ще Ви трябва изпит TOEFL - използва се за различни цели, за разлика от други ESL изпити.

   Изтриване
 4. Помнете, че количеството точки от тест на хартия, се различава от точките, които се получават за компютърен тест или интернет тест. Средно, минималното необходимо количество точки е около 550 (на хартия), 215 (на компютър), 70 (през интернет). Но това са минимумите. Харвардския университет, например, има по-големи изисквания.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Димитър8:46 пр.об.

   Някои школи обръщат голямо внимание на количеството точки, получени за определени раздели от теста. Всеки раздел от Интернет изпита се оценява в 30 точки. Много университети очакват от Вас по-добри знания в писмената, отколкото в устната реч. Така събраните точки при преминаване на теста TOEFL имат сила само в продължение на две години.

   Изтриване
  2. Не винаги е нужно да учите от кора до кора. Спирайте са на най-важните и интересни въпроси. Давайте предимство на полезните и на непознатите материали. Така ще се подготвите по всестранно за изпита по TOEFL и вероятността да го вземете с повече точки и по-голяма.

   Изтриване
 5. Клинов-346:59 пр.об.

  Този тест - TOEFL, се прави с цел да определи Вашите възможности да постигнете успех в американски университет или колеж. Не Ви е нужно непремено да имате познания по делови английски както е в изпита по TOEIC. Вместо това, Вие трябва да се концентрирате върху изучаване на английски, който ще Ви потрябва при обучение в университет и да изучавате терминологията за съответните специалности. Трябва да четете учебници, енциклопедии, списания и научно-изследователски статии.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Мирена Димитрова7:34 пр.об.

   Най-добрия начин да се подготвите за изпита TOEFL е като правите постоянно тестове. Ако посещавате курс за подготовка по TOEFL, вашият преподавател ще Ви предостави достатъчно материали. Допълнително може да си намерите учебници с упражнения, CD-дискове, тестове, отговори на тестове и всякакви пояснения и съвети. Който търси - намира.

   Изтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: