Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език
-------

Тест IELTS - Test of English as a Foreign Language

Какво е IELTS (International English Language Testing System)?

Чрез тестовете IELTS се проверяват всички навици и страни по познанията по английски език, изучаван от студенти на средно ниво. Всички кандидати преминават еднакви тестове по възприемането на английска реч. В писмения тест и четенето има избор между академичен и общ тест.
 • - Академичния тест повече подхожда за тези кандидати, които планират да постъпят в университет.
 • - Общия тест е подходящ за тези, които планират да получат работа, без университетско образование или искат просто да емигрират.


Признаване на теста IELTS.

Резултатите от теста IELTS се признават от повечето британски, канадски, австралийски, новозеландски и все по-голям брой американски университети, допускащи страната чужденци. Изискваното ниво на знания зависи от конкретния университет. Теста IELTS е признан и голям брой професионални и правителствени организации.

Това е най-общата информация относно теста IELTS (International English Language Testing System), който се използва за оценка знанията по английски език, като чужд език. Тук може да намерите информация и за други тестове по английски език, както и за случаите, в които се прилагат.
----------
http://easyengli6.blogspot.com/p/blog-page.html

5 коментара:

 1. Форкоjo310:50 пр.об.

  Международният изпит по английски език IELTS (International English Language Testing System) за сега все още не е много известен у нас, както американският му брат TOEFL, но той стремително набира популярност. Използва се в емиграционни служби, посолства и консулства, учебни заведения. Има добре подбрана форма на изпит, позволяваща да се оценят всички основни навици за владеене на езика, в т.ч. и за устна реч (за разлика от TOEFL).

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Има две разновидности на теста IELTS
   - Academic Module и
   - General Training Module.
   Първата е прадназначена за тези, които ще учат или ще работят по специалността си, където езиковите изисквания са доста високи. Втората е за емигрантите в Австралия, Нова Зеландия, Канада или за хора с по практически насочена професия. Във втория случай, в секциите Reading и Writing General Training Module се предлагат изпитни текстове, които не съдържат специална и академична лексика.

   Изтриване
 2. зангов-769:36 пр.об.

  Какво е IELTS? Изпитът е бил разработен през 1989 година. Той проверява владеенето от страна на кандидата на всички езикови навици - слухово възприемане (Listening), четене (Reading), писане (Writing) и устна реч (Speaking). Той се състои от четири секции, последната от които е устна. Изпита е с продължителност 2 часа 45 минути.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Жаклин59:59 пр.об.

   Знанията на кандидата се оценяват по девет степенна скала: от 9 точки - съвършено знание на езика, до отсъствие на знания. Оценката в точки се поставя за всеки от разделите на изпита. След това, на тази основа, се създава общата оценка за изпита като цяло.

   Изтриване
 3. Каква е системата на оценки? Колко точки трябва да се наберат, е трудно да се каже. Чуждестранните учебни заведения самостоятелно определят сумата на точки за постъпващите. Ако искате да учите във факултети, изискващи ниско ниво на знание на езика (медицински, юридически), оценката трябва да не е по-малка от 6,5 точки. За други специалност може и да е 6,00 точки.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: