Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език
Акция ( - 80% )

Кембриджски тест ESOL - English for Speakers of Other Languages (Cambridge ESOL test) за знания по английски език.

Тест ESOL.

Кембриджският тест ESOL е известен в цял свят и се признава от редица университети, работодатели и други образователни учреждения във много страни, като свидетелство за знание на английски език на нужното ниво. Тестът ESOL е съставен от разнообразни под тестове, обхващащи знания и умения както на общ, така и на академичен език, бизнес английски и т.н.

Класификация на нивата на знание на английски език.

Предоставяната класификация на нивата на знание на английски език, според резултатите от теста ESOL е една от най-известните в света. Тестът включва проверка на четири основни навика за владеене на език:
 • - четене,
 • - писане,
 • - устна реч,
 • - слухово възприемане.
Чрез него се оценява умението за използване на множество структура, изрази и правила в реалните жизнени ситуации. Оценката по теста ESOL е основана на пет степенна международна скала.Ниво 1 Elementary.

KET (Key English Test).
Това ниво свидетелства за начални знания по английски език у деца и възрастни, като им дава възможност да се запознаят с необходимите основи на езика. Това ниво е първата степен по резултатите от теста ESOL.

Ниво 2 Lower Intermediate.

PET (Preliminary English Test).
На това ниво са езиковите знания, които позволяват справяне в различни ситуации на работа и в обществото с англоезично обкръжение.

Ниво 3 Upper Intermediate.

FCE (First Certificate in English).
Средно ниво на знания на езика, което изисква навици във всички области на владеене на езика. Това ниво е широко признато в бизнеса, промишлеността, образователните учреждения на Великобритания и други страни.

Ниво 4 Lower Advanced.

CAE (Certificate in Advanced English).
Напреднало ниво, необходимо на хора, за които английски език е нужен като предмет на изучаване или е част от работата. Особено внимание се отделя на познаването на лексиката в реални жизнени ситуации. Признава се от повечето университети в Англия, като необходим за постъпване.

  Ниво 5 Upper Advanced.

CPE (Certificate of Proficiency in English).
Висше напреднало ниво, необходимо за някои университети във Великобритания, а също и за бизнеса и преподаване на езика в други страни.

Това е най-кратката характеристика на Кембриджския тест ESOL - English for Speakers of Other Languages (Cambridge ESOL test) за знания по английски език и нивата на владеенето му според постигнатите резултати. Тук може да откриете допълнителна информация и за други популярни тестове по английски език, които според специализацията си могат да са Ви от полза
----------
http://easyengli6.blogspot.com/p/blog-page.html

5 коментара:

 1. Съществуват много тестове и изпити предназначени за определяне нивото на знания по английски език за хората, за които той не е роден език. Повечето от тях имат британски или американски произход.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Tenko_Dan4e8:30 пр.об.

   Някои от тестовете концентрират вниманието в знанието на езика в определена област, докато други имат по-общо предназначение. В горната тема и в коментарите към нея, има информация, която може да помогне на хората, които са си поставили за цел да вземат тест или изпит по английски език, в качеството му на втори чуждестранен език.

   Изтриване
 2. Офелия-111:39 пр.об.

  Cambridge test ESOL — English for Speakers of Other Languages. Милиони хора по целия свят полагат кембриджските тестове за работа, учене и пътешествия. Всеки Cambridge ESOL е разработен за различни нива на знания и позволява най-точно да се оцени нивото на всеки кандидат.

  ОтговорИзтриване
 3. Цеко-Ц6:36 пр.об.

  Подизпитът "KET" — потвърждава нивата "А1" и "А2" по CEFR, т.е. ниво Elementary и ниво Pre Intermediate. Нужен е, например, ако искате да получите виза за жена си - spouse visa.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Pred_Priema410:08 пр.об.

   PET — потвърждава ниво В1 по CEFR, т.е. Intermediate
   FCE — потвърждава ниво В2 по CEFR, т.е. Upper Intermediate
   CAE — потвърждава ниво С1 по CEFR, т.е. Advanced
   CРЕ — потвърждава ниво С2 по CEFR, т.е. Proficiency

   Изтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: