Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Аромата като средство за емоционално въздействие.

Струва ли си да се опитвате да въздействате на човека до Вас с помощта на аромати?

Аромата въздейства силно върху обонянието на човека.

Сред човешките усещания няма по загадъчно и неуловимо изплъзващо се от обонянието. Веднъж стигнал до човека, аромата може да му окаже силно емоционално въздействие, като му върне отдавнашни усещания от преди много десетилетия. Мистичната същност на ароматите е неподвластна нито на строг научен анализ, нито на поетично описание, макар че през цялото време и науката и поезията са се опитвали да постигнат тяхната тайна.

Загадъчни аромати от древността.

Диапазона на въздействие на миризмите върху човека е толкова широк и разнообразен, че хората не са в състояние ясно да обяснят кой аромат и защо ги завладява повече. От древни времена жените са се стремили да подчертаят своето обаяние и привлекателност чрез всевъзможни загадъчни аромати. В нищо друго душата на цветята не се разкрива по-добре, отколкото в парфюмите, одеколоните и другите парфюмерийни изделия.

Съчетаване на миризми.

Съчетаването на различните миризми, както и съчетанието на звуци и цветове, оказва силно влияние върху нашето възприятие. Ароматите, които ни вълнуват, са едни от най-чистите от всички известни ни удоволствия. Впечатлението от един аромат е мимолетно, безтегловно и се развива моментално, но все пак може дълбоко да ни развълнува и да остави у нас странно чувство на радост. Парфюмите затова са и предпочитани, защото ни помагат да се измъкнем от ежедневието и да се издигнем над него.

Въздействие на качествен парфюм с добра ароматна композиция.

Истинско вълшебство е с помощта на качествен парфюми добре разработена ароматна композиция, по средата на зимата да си припомниш миризми от летни цветя, благоуханието на градини и обратното - в летния зной, да си подариш усещане за свеж резлив вятър. Мимолетната миризма е в състояние да възкреси спомени от далечното минало, да оживи щастливи и печални събития. Ароматите се запечатват в паметта, оживявайки къртини и образи от миналото почти така, както това се постига с фотографските снимки. Поради това, ароматите са мощно средство за емоционално въздействие върху човека и добър начин за опознаване на света около нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: