Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език

Домашен самоучител по английски език за начинаещи българи за надомна самоподготовка.

Необходим ли Ви е английски език?

Дали наистина Ви е необходим английски език? Краткият и еднозначен отговор е "Да!" Светът се променя и обединява, границите падат. Все по-често Ви се налага:
 • - да боравите с компютри, бази данни, електронна поща,
 • - да се срещате и чувате с партньори и съмишленици от различни страни;
 • - да пътувате зад граница;
 • - да се запознавате с актуална информация, с произход от чужбина;
 • - да работите с чужденци, за задгранични фирми, или да работите в чужбина.

И най-сериозния проблем във всички тези отношения е езиковата бариера. Ето Ви още факти по английски език:
 • - 80% от информацията в Интернет;
 • - 2/3 от научните съобщения;
 • - основен език на деловия свят - бизнес, договори, финанси, форекс;
 • - международните туристически пътувания;
 • - летищата и въздушния транспорт;
 • - електрониката и компютърните технологии;
 • - международната политика;
 • - спортната медицина;
 • - поп музиката и филмовата индустрия;
 • - рекламата ...
И това са все факти, които никой не може да отрече! Дали да изучавате английски, зависи изцяло от Вас. Ако го правите - печелите. Ако не го правите - губите. А изборът зависи само от Вас.

Интернет английски.

Огледайте се! Вече сме в Европа. Интернет е навсякъде. Половината свят говори на английски език. Дали няма начин да решим вече този проблем? Нека да го потърсим и намерим заедно. Естествен начин за обучение - така, както Вие сте научили български език, преди още да тръгнете на училище. Това е един от най-добрите онлайн самоучители по английски език.
Съществуват някои железни аргументи в полза на английския език. Ето Ви тези железните факти: Влезте в Интернет и с търсачка търсене по думата „работа“. Ще Ви излязат около 1,42 млн. резултата (в т.ч. и от руско езичните зони). Повторете търсенето, но със същата дума, но на английски език - „job“. Ще Ви излязат около 826 млн. резултата, а с другата дума дума за работа - „work“ - излизат над 1.66 млрд. резултата!

Продължете още малко с проверката и с думите „заплата“ - 1,74 млн. резултата и на английски - „salary“ - 108 млн. резултата. От друга страна, е факт, че с български език може да си докарате около 500 лв месечно (средната заплата за страната). А с английски език и малко късмет, не е изключено да имате и около 5000 долара месечно.

Извод: С Интернет английският онлайн имате около 1000 пъти по-добри възможности за изява, в много от случаите - надомно, без да се налага да пътувате по света, с 5 до 10 пъти по-добри доходи, с работно време, което сами си определяте и без началник (шеф, бос) на главата. Заключение: Учете упорито езика! И няма да сбъркате. Добре е човек да има стратегия в живота.

Изучаване на английски език.

Колко време може да отнеме приличното научаване на английски език? Това зависи от вашите предварителни знания. Ако никога не сте изучавали английски, успехът Ви ще зависи от следните фактори:
 • Количеството времето, прекарано в изучаване на езика. Колкото повече, толкова по-добре, но поне един или два часа.
 • Психологическата нагласа, с която се наемате да учите езика. Също е необходимо внимание, фокусиране, вяра в успеха до степен да се влюбите в езика.
 • Правилна и ефективна методика на обучение.
Някои хора вярват, че като назубрят повече английски думи, останалото ще дойде от само себе си. Такива хора се опитват да наизустят цял речник, съдържащ 10000 думи. Този метод е доказано неуспешен. Други смятат, че трябва да уточнят в подробности английската граматиката, като забравят че са научили майчини си език далеч преди изучаването на каквато и да е граматика. Това е псевдо метод и едва ли ще имате практически резултати от него.

Ефективен и естествен подход при учене.

В основата на ефективното усвояване на езика е естествения подход към неговото изучаване. Помислете за момент как сте научили родния си език - чрез постоянна практика, по метода на пробите и грешките, постоянните корекции и постепенното задълбочаване в смисъла и неговите нюанси. Разбира се, не е изключено да срещнете и фантастични твърдения, че с 20 минути на ден, без никакви усилия (като си лежите по гръб), само след 1 или 2 месеца ще знаете английски и то завинаги!

От опита, който имам, тези твърдения ми изглеждат смешни и жалки. По моя метод на обучение по английски ще може да ползвате още на 3 - 4 седмица и то надомно, чрез надомен Самоучител. Но за да разширите и затвърдите постигнатото, ще са Ви необходими поне 2 - 3 месеца. А за да го ползвате постоянно, ще Ви е необходима редовна практика. Освен това, широко известно правило е, че ако спрете да ползвате езика ежедневно, много бързо и ще го забравите. Следователно, трябва да сте наясно със себе си - за какво Ви е нужен език?

За да пишете в поредната автобиография, че имате ниво по английски или смятате ежедневно да го ползвате и сте убедени, че от това ще имате голяма, ежедневна полза. И още нещо. Не е възможно някой да Ви "налее" в главата английския език. Винаги, при всички случаи е необходима упорита работа и значително време. Ако нямате тази нагласа, ако Ви липсва достатъчно мотивация, по-добре не се заемайте. Така заблуждавате преди всичко себе си, а и този, от когото очаквате да Ви научи.
----
http://easyengli6.blogspot.com/p/blog-page.html

27 коментара:

 1. Анонимен4:04 пр.об.

  Това което прочетох,просто ме възхити,но всичко останало е индивидуално,начина на занимание,времето, което всеки ще отдели и нагласата са най важното в случая.
  Желая успех на всички докоснали се до тази информация.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Всеки самоучител е пособие (печатно или електронно), в което систематично са изложени знания от определена област (в случая - английски език) във форма, подходяща за провеждане на самоподготовка. Това е добър вариант с минимум разходи и максимум полза да се постигнат резултати - да се научи езика. При това - много ефективен метод. Има разлика, ако ходите на уроци с учител, където очаквате някой друг да свърши работата вместо Вас и провеждането на самостоятелни занятия, където предварително знаете и сте настроени, че цялата работа трябва да я свършите самостоятелно, без учител.

   Изтриване
  2. Досьо-212:30 пр.об.

   За всяка степен на образование и според вида на учебното заведение (общообразователно, специализирано, професионално, висше...) се създават специално приспособени учебници. Същото е и за целите на самообразованието - нужно е да се създаде специализиран самоучител, който ще върши работа за самостоятелни занимания, в къщи, без преподавател.

   Изтриване
  3. Petro_Fatd6:21 пр.об.

   Нищо не е в състояние да замени личното отношение при изучаване на английски език. Без добра мотивация и обстоятелства, които ни заставят да сме настойчиви и ефективни при учене, трудно може да се постигне бърз напредък, колкото и добър да е един самоучител. И обратно, ако обстоятелствата ни притискат и кариерата и заплатата ни зависят нивото на владеене на езика, това може да се превърне в добър стимул за резултатно обучение.

   Изтриване
  4. Алина Дан-6:49 пр.об.

   По създаването на учебници в обществото, в т.ч. и по създаването на учебници по английски език, се работи от много хора, институции и организации. Но в крайна сметка, колкото и да е съвършен един учебник, той не може да промени отношението на човека към изучавания учебен предмет. Ако липсва нужната мотивация, даже съвършеното учебно пособие е безполезно. И обратно, ако е налице нужната мотивация и желание да се научи ускорено английски език, това може да стане без учебник, от къщи и с помощта на самоучител. Само с такова разбиране човек може да получи полза и от настоящия онлайн самоучител по английски език. Забелязват се коментари на посетители, които като че ли не разбират, че това е самоучителя и те могат да го ползват безплатно. Като че ли те очакват да получат нещо по-различно, някакъв книжен учебник, заедно с учител, който насила да дирижира тяхното обучение и всеки ден да им казва какво да правят, упражняват, какви домашни да пишат и т.н. Самоинициативата е водеща в този случай, а не някаква външна роля на учител.

   Изтриване
  5. Пентино636:44 пр.об.

   Учебната литература, предназначена за професионална подготовка и системата за повишаване на квалификацията, в този смисъл, както е прието да се разбира в средните общообразователни училища, не може да се нарече учебници, тъй като в повечето случаи това са ръководства, самоучители и други помагала, доближаващи се до практическите справочници, отговарящи за практическите задачи по подготовката на квалифицирани ползватели на съответния чужд език.

   Изтриване
  6. Самоучителите по английски са добро средство за самообучение на по-схватливите и по-предприемчиви хора, които са подходящи за самостоятелна работа. Ако човек е свикнал някой друг да го направлява в живота, трудно ще са справи със самостоятелното изучаване на език, ако постепенно не промени тази си нагласа.

   Изтриване
 2. Клинов-346:56 пр.об.

  Има една дейност за доходи в интернет, свързана с получаване на рекламни писма по електронната поща и кликане по рекламите в тях. Доколкото писмата, които ще получавате са на английски език, а основния начин за научаването на езиците е практиката - другият ефект е, че много бързо (за 1 - 3 месеца) ще усвоите основите и то на „интернет" английския език. А този език е от основните езици и в ЕС и в Интернет. Голяма помощ в това отношение може да Ви окаже настоящия Самоучител по английски език за абсолютно начинаещи

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Клинов-348:54 пр.об.

   Онлайн самоучителя е добро пособие за обучение освен с богатото си съдържание, също и с постоянната си достъпност през интернет, независимо къде се намира човек. Т.е. не се налага да носим със себе си учебници.

   Изтриване
 3. Н. Колева3:56 пр.об.

  Все самоучител би трябвало да представлява вид учебник за самостоятелно обучение по някакъв предмет, за придобиване на някакви знания или практически умения - майсторство, без помощта на ръководител или учител. А когато е "онлайн самоучител", самообучението може да се извършва през интернет и разбира се, пак съвсем самостоятелно. Но тук е нужно човек малко да се позарови, защото уроците са много.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Историята на учебниците (в която категория са и самоучителите) започва от дълбоката древност с шумерските глинени плочици с учебни текстове, писани преди около 4500 години. Още в античния свят някои съчинения на древни автори съдържали системи система от знания и се използвали като учебни помагала. Например, "Начала" на Евклид от около 300 г.пр.н.е. - служи като учебник по геометрия в продължение на много векове, до към края на 19-ти век с над 2500 печатни издания в различни страни.

   Изтриване
  2. SaranchIno4:02 пр.об.

   В този сайт, в достъпна и съдържателна форма, като вид самоучител, са представени много материали и теми по английски език, а също и за живот и работа в англоезични страни. Възрастта няма значение, ако съзнанието е активно и имате поставени цели. Този самоучител може само да Ви помогне.

   Изтриване
  3. endorsina_Bojkov56:28 пр.об.

   Като всяко книжно издание, и самоучителя под формата на сайт в интернет, съдържа системно изложение на учебната дисциплина или нейните раздели, части, съответстващи на определен стандарт и програма за обучение.

   Изтриване
 4. Тони-Бони7:47 пр.об.

  Хубавото на всеки самоучител се състои в това, че ни дава възможност за удобство при изучаване на езика - т.е. учим когато и където ни е удобно и възможно, без присъствието и помощта от учител. Това е и методически по-правилно, доколкото ни учи на самостоятелност. В практическото ползване, не можем да разчитаме учителя да е постоянно до нас и да коригира грешките ни.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Таня Миленова5:40 пр.об.

   Характерна черта на много съвременни учебници по английски е, че те се създават и използват като съставна част от учебен комплекс, съставен от учебник, сборник със задачи и упражнения, книги за четене и христоматии, справочници, речници и т.н. Докато настоящия безплатен самоучител е всичко това, взето заедно и всяка конкретна тема е богато онагледена с много типични и характерни примери от живата английска реч.

   Изтриване
  2. тончето6:53 пр.об.

   Колкото и да се усложняват учебниците и материалите за учене на английски език, езика си остава един и същ и единствения начин да бъде научен, си остават собствените усилия. Идеята, че някой друг, отвън, ще ни го налива с нещо в главата, докато ние си седим в релакс, не е продуктивна и може да доведе до много разходи и малък (или никакъв) ефект.

   Изтриване
  3. Онлайн самоучителя по английски език е масов учебен ресурс, излагащ учебното съдържание по езика, като е предназначен за самостоятелна подготовка, независимо от местопребиваването на обучаващите (на практика - по цял свят) и независимо от възрастта им, стига да имат елементарно образование по български език, за да се усвоят встъпителните фонетични упражнения.

   Изтриване
  4. Панани3:22 пр.об.

   Учебни пособия са такива книги и сайтове по изучавания език, които подпомагат по-бързото и плодотворно усвояване на езика. Някои от тях са с по-практическа насоченост и са съчетани с много живи примери от разговорната реч. Други са доста теоретични и намират по-тясно приложение за хора, които учат за преводачи, лингвисти или филолози.

   Изтриване
 5. Анонимен2:36 сл.об.

  Благодаря за предоставената възможност , че попаднах на вас и този Самоучител ! Преди дестина години изкарах един тримесечен курс по Английски и достигнах четвърто ниво на Сюпъ лърнинг , но преподавателя смениха и нещата тръгнаха надолу ... с думите му - Ами вие нищо не сте научили , нямате произношение , ами и да превеждате - не можете . И още ред глупави изразчета чухме , които така ни обезсърчиха ,че сами се отказахме от четвъртото ниво и един по един прекратихме ... за съжаление главно поради учителя ни ... лош педагог , просто гигантско чудовище ! И така до днес . Явно с вас ще направя опит да достигна онези 5000 думи . Иначе чета общо взето добре. да си пожелаем взаимно успех ! Good Luck old the Best !

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Мами-238:31 пр.об.

   Полезен сайт, но да не забравяме, че е "самоучител" и нещата не зависят от учителите, а от нас самите и упоритата ни самостоятелна работа. Но тук също могат да се обсъждат и актуални въпроси и неясноти. Все ще се намери някой, който да предложи отговор и решение.

   Изтриване
  2. Анонимен8:38 пр.об.

   Браво!!!

   Изтриване
  3. Всеки потребител на интернет, който се интересува от темата за изучаване на английски език, се нуждае от редуцирани и систематизирани теми по фонетика, писане, граматика и лексика на езика, с които ще му бъде най-лесно да постигне основната си цел - час по-скоро да ползва наученото. Над 650 подобни теми в този сайт са истинско богатство в тази област.

   Изтриване
 6. Дари Петк6:50 пр.об.

  В средните векове, когато църквата е заела господстващо място в просвещението, за обучение се използвали богослужебни книги - Псалтир, Часослов и др. Но в последствие, духовенството се лишило от монопола си в следствие развитието на книгопечатане. През 17-ти век чешкия педагог Я. Коменски обосновал ролята и значените на учебника като масово учебно средство, реализиращо основните принципи на дидактиката. Той създал през 1658 г. и един от първите илюстровани учебници, който станал образец за следващите създатели на учебници, та чак до наши дни, като този самоучител по английски език, макар че в случая той е качен в Интернет и това го прави достъпен за българите по цял свят.

  ОтговорИзтриване
 7. Petro_Fatd2:19 пр.об.

  Английски език със самоучител -
  При изучаване на английски език, самоучител с правилни методични пособия и съотношение между основните компоненти - фонетика, лексика, морфология и граматика, е от съществено значение за постигане на успех. Това е така, защото език отвън не може да ни се налее. Всичко става с лична мотивация и усилия. А ако имаме нужната мотимация, ползването на добър самоучител е най-добрата възможност за осъществяване на бъз напредък и ефективно езиково обучение.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. За да научите и ползвате практически английски език, не Ви е необходим учебник за висше образование или теоретична граматика. Достатъчно е да се запознаете с темите по елементарна английска граматика, залегнали в този сайт и да ги съчетаете с умерена практика.

   Изтриване
  2. Radinka май е най-права. Дано и аз успея.

   Изтриване
 8. За разлика от България, на запад издаването на учебници и пособия за изучаване на езици е децентрализирано и не подлежи на някакъв специален контрол. Регулирането се основава на ползата - ако едно учебно пособие е полезно, върши работа и дава ефект, то е търсено и популярно.

  ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: