6.08.2014 г.

Стратегия за курсове по английски език.

Зазубрянето на думи не върши работа.

 
За да ползвате английски език с практическа полза за себе си, една от тайните е, че това не става със зазубрянето на 5 - 10 или 20 хиляди думи. В ежедневната си реч, един американец не ползва повече от 500 - 600 - 800 думи. А някои с години не ползват повече от толкова. Това се нарича лексикален минимум. Но тук е добре да разберете, че има различни лексикални минимуми.

Вижте това: Главният прекъсвач при отслабване.
http://otslabvane1.blogspot.bg/2014/08/glaven-prekasvach-pri-otslabvane.html В стратегията по отслабване трябва да се има предвид споменатия вече омагьосан кръг на затлъстяването. В него една от най-важните причини е предразположението на организма да използува въглехидратите предимно за натрупване на масти - вижте тук ...

Базов минимум

Един е базовия минимум - този, който Ви дава най-общите и най-често употребяваните ежедневни, базови думи, фрази, понятия, без които не може да разбирате и ползвате английски. Това са около 500 - 600 - 800 думи и изрази и тяхното съвместно ползване в ежедневния език.
Умение да се ползват думите

Тук зазубрянето пак не е метода. Не може да зазубрите 600 думи и да кажете, че знаете базовия минимум. Базовият минимум е умението без затруднение да ползвате тези 600 думи в различните вариации на ежедневната реч, а не като папагал да казвате какви са стоте значения на една дума.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Налични издания по английски език - за българи: